3 e persbericht van dinsdag 24 mei 2005

Eindhoven 24-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietster ernstig gewond bij verkeersongeval

Een 30-jarige vrouw uit Eindhoven is dinsdagmiddag rond 17.55 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op het verkeersplein Cederlaan Noord Brabantlaan Beukenlaan. Zij stak op haar fiets de Cederlaan over. Zij reed hierbij door het rode licht. Op de busbaan van de Cederlaan werd zij aangereden door een autobus van het openbaar vervoer. De vrouw is met ernstig hoofdletsel en enkele fracturen naar het ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Man aangehouden na aanval op politieman

Op de Kanaaldijk Noord is dinsdag om 16.00 uur een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man stond tegen een muur te urineren en een politieman sprak hem daarop aan. De politieman zei dat de wildplasser een bekeuring zou krijgen. De verdachte echter draaide zich om en stak met een voorwerp op de politieman in. De politieman droeg een veiligheidsvest en bleef ongedeerd. De verdachte liep hard weg maar kon even later aangehouden worden, nadat hij nogmaals had geprobeerd de politieman te verwonden. Het wapen bleek een scherpgemaakt gedeelte van een paraplu te zijn. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden

Dinsdag om 20.40 uur is op de Meteoorstraat een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een auto op de Venuslaan. De eigenaar van de auto trof de man in zijn auto aan. De inbreker vluchtte. De gewaarschuwde politie kon hem even later aanhouden. Zijn inbrekerswerktuig had hij weggegooid. Dat is terug gevonden. De man is ingesloten.

Eindhoven: Te hoge snelheid, rijbewijs kwijt

Een 56-jarige Eindhovense automobilist moest dinsdagmiddag zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Leenderweg was betrapt bij een snelheidsovertreding. De man reed 131 km/u op een weg waar 70 gereden mag worden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeerscontrole

In Gestel zijn dinsdagmiddag bij een verkeerscontrole op verschillende plaatsen 16 bonnen uitgeschreven. Zes bestuurders belden niet handsfree, zes negeerden een geslotenverklaring, twee reden door rood, een bromfietser droeg geen helm en een automobilist droeg geen gordel.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld

In een schuur achter een woning aan de Bakelsedijk is dinsdagmorgen een hennepkwekerij met 140 planten gevonden. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. Tegen de 34-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Verkeerscontrole op Nuenenseweg

Bij een verkeerscontrole op de Nuenenseweg heeft de politie dinsdagmiddag elf bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Een bestuurder telefoneerde niet handsfree en kreeg ook een bon. Twee autos stonden fout geparkeerd, er ging een bon onder de ruitenwisser.

Eersel / Bergeijk: Verkeerscontrole

Op de Nieuwstraat in Eersel en het Hof in Bergeijk is dinsdag een verkeerscontrole gehouden. Acht bromfietsen waren opgevoerd, drie bromfietsers droegen geen helm, acht keer werd een bon uitgeschreven voor een foutgeparkeerde auto en verder waren er bekeuringen voor niet handsfree bellen, niet dragen van de gordel, niet kunnen tonen van rijbewijs, bromfietscertificaat en identiteitsbewijs.

Valkenswaard: Man aangehouden na huiselijk geweld

Dinsdagmorgen is in Valkenswaard een 22-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op 26 april zijn 54-jarige moeder heeft mishandeld. Hij had haar geslagen en geschopt. De mishandeling gebeurde in hun woning. De zoon is ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Hennepkwekerij pas geoogst

In een woning aan de Schepelhei is dinsdag een hennepkwekerij ontdekt. De planten waren pas geoogst. Er zouden ruim 150 planten gestaan hebben. De apparatuur is in beslag genomen. Met de elektriciteitsmeter was geknoeid. De energiemaatschappij doet dat onderzoek. De eigenaar van de kwekerij moet nog gehoord worden.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Provincialeweg is dinsdag tussen 15.25 en 17.05 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1113 passanten reden er 69 te hard. De snelste reed 84 km/u. 50 is toegestaan.