Gemeente Sint-Oedenrode


FIFTY-FIT SPORT VAN DE MAAND

In deze maandelijkse rubriek zet de gemeente Sint-Oedenrode elke maand een sport- en bewegingsactiviteit voor 50-plussers `in de schijnwerpers'. Hoewel er al vele duizenden sporters wekelijks actief zijn binnen de Rooise sportwereld, wil de gemeente zich graag inzetten om nog meer Rooise inwoners aan het sporten en bewegen te krijgen. Om dit te bereiken heeft de gemeente vanaf 2000 onder de noemer `Sint-Oedenrode in beweging' diverse sportstimuleringsprojecten opgestart. Fifty-Fit sport van de maand is een van de vele projecten gericht op de Rooise 50-plussers. De maand mei is de maand van het FIFTY-FIT HANDBOOGSCHIETEN.

Handboogschieten, uitdaging voor jong en oud

Handboogschieten is bij uitstek een individuele sport, die in verenigingsverband veel voldoening geeft: `het spannen van een boog geeft echte ontspanning'. Tot op hoge leeftijd geeft deze sport voldoening. Nog altijd zijn er in Nederland dames en heren van rond de 80 jaar die de handboogsport beoefenen. Of je nu op 18 of op 25 meter schiet; je loopt nog aardig wat af op een trainingsavond of op een wedstrijd. Heel treffend is de opmerking van iemand die op oudere leeftijd lid werd: `er zit toch veel in, dat had ik niet gedacht.' Of je de sport beoefent als recreatieve bezigheid of in wedstrijdverband: voor elke schutter is het elke keer de kick om dat gele rondje in het midden te raken. Voor recreatieschutters en voor wedstrijdschutters biedt Handboogschutterij Sint Antonius uit Nijnsel alle ruimte. En naast de ernst van het schieten is de gezelligheid een onmisbare schakel in het geheel. Daarom bestaat D'n Doel in Nijnsel al 127 jaren.

Handboogschutterij Sint Antonius is op 17 januari 1888 opgericht. Momenteel zijn er 50 schutters ingeschreven bij de Nederlandse Handboogbond (NHB). De leden variëren in de leeftijd van 8 tot en met 73 jaar. Zij doen mee aan persoonlijke wedstrijden en wedstrijden in teamverband. Op plaatselijk niveau is Sint Antonius aangesloten bij de kring Rooi van Handboogschutterijen. Dit is een informeel gezelschap met een geheel eigen wedstrijdorganisatie. De trainingstijden zijn op maandag en donderdag vanaf 20.00 uur

Nieuwe leden
Geïnteresseerden kunnen bij ons 3 maanden gratis komen schieten met het materiaal van de vereniging. Na deze tijd kunt u zelf beslissen of u door gaat en welk materiaal u koopt. Materiaal is er in vele soorten, kwaliteit, uitvoering en prijsklassen. Ook gebruikt materiaal is in de handel verkrijgbaar. Het materiaal gaat in de lengte van jaren mee. De contributie bedraagt nu 85,00 per jaar.

Informatie
Mies van den Bersselaar, Deken van Erpstraat 34, 5492 CB Sint-Oedenrode. Telefoonnummer 0413-473245 en e-mail mvdbersselaar@wanadoo.nl. Webiste www.handboognijnsel.nl

De schietbanen
Handboogschutterij Sint Antonius, Industrieweg 18, 5492 NG Sint-Oedenrode, 0413-473927.