Gemeente Lopik

Uitnodiging interview

Onderwerp: Regionalisering bibliotheken bijna een feit

De besturen van de bibliotheken uit de gemeenten IJsselstein, Houten, Vianen en Lopik hebben overeenstemming bereikt over regionalisering en de vorming van een regiobibliotheek.

Regiobibliotheek

Al enige tijd vinden over de vorming van een regiobibliotheek overleggen plaats met andere bibliotheken uit de regio, maar ook op provinciaal en gemeentelijk niveau. Regiobibliotheken verzorgen het bibliotheekwerk in één of meer gemeenten. Hun omvang maakt dat zij front- en backofficetaken én werkgeverschap en directievoering op zich kunnen nemen.

Vijf bibliotheken uit vier gemeenten, te weten IJsselstein, Houten, Vianen en Lopik (Benschop en Lopik), hebben inmiddels overeenstemming bereikt om met elkaar de regiobibliotheek Lek & IJssel te gaan vormen.

Door de regionalisering zullen de vijf bibliotheekbesturen opgaan in één regionaal bestuur. Leden kunnen dankzij de regionalisering meer boeken, cd-roms en dvds lenen.

Binnenkort zal het voorstel tot vorming van een regiobibliotheek ter goedkeuring worden voorgelegd aan de betreffende gemeenten.

Uitnodiging interview

Wij nodigen u en uw fotograaf graag uit voor het houden van een interview met de besturen van de bibliotheken van Benschop en Lopik. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met gemeentevoorlichter Hanriëtte Verheul,

tel. 0348-559993.

Lopik, 25 mei 2005

Landschapsontwikkelingsplan

---

| |