Politie Zuid-Holland-Zuid

25/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

25-05-2005 - Persberichten District II

BELEDIGING
PAOENDRECHT- Een 19-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens belediging. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 24 mei 2005 omstreeks 08.50 uur op de Burgemeester Keijzerweg. De man reed op een snorfiets en vond het nodig om zonder aanleiding surveillerende politieagenten te beledigen. Na een korte achtervolging werd de man opgepakt. Zijn snorfiets bleek niet in orde. Na onderzoek bleek dat het ging om een bromfiets en dat hij ten onrechte oranje platen op zijn bromfiets had zitten. Tevens had hij geen bromfietscertificaat en had de bromfiets een niet goed werkende rem. Na verhoor werd hij met drie bekeuringen en een dagvaarding wegens belediging heengezonden.

SNELHEIDSCONTROLE
SLIEDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Sportlaan hebben politieagenten 67 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 24 mei 2005 van 08.00 tot 09.45 uur. In totaal werden 980 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur.

BEDREIGING
PAPENDRECHT Woensdagochtend 25 mei is een 34-jarige man uit Papendrecht aangehouden op verdenking van bedreiging van een 35-jarige plaatsgenoot. De verdachte had aangebeld bij de woning van het slachtoffer aan de Gerard Dousingel en dreigde de bewoner iets aan te doen als deze hem niet binnen zou laten. Dit deed de 35-jarige man niet, maar hij belde wel de politie. Bij het zien van de politie, ging de verdachte er op de fiets vandoor. Na een korte zoektocht kon de 34-jarige verdachte in de Frederik van Eedenstraat aangehouden worden nadat hij tegen een lantaarnpaal gereden was. Hij bleek in het bezit van een vleesmes. Hij is ingesloten op het politiebureau.

BEDREIGING EN VERNIELING
GORINCHEM Dinsdag 24 mei is een 24-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn vader en het vernielen van een ruit van een woning aan de Dr. M.A.M. Klompéstraat. Dit gebeurde op 22 mei. De verdachte meldde zich dinsdag 24 mei op het politiebureau om een verklaring af te leggen. Omdat de officier van justitie toestemming had gegeven om de verdachte buiten heterdaad aan te houden, werd hij direct aangehouden. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.