Politie Zuid-Holland-Zuid

25/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

25-05-2005 - Persberichten District I

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT- Een 40 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens heling van een gestolen fiets. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 24 mei 2005 omstreeks 10.45 uur op de Johan de Wittstraat. Politieagenten zagen de man rijden op de fiets zonder slot. Na controle bleek dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

MISHANDELING NA INSLUIPING
DORDRECHT Dinsdag 24 mei is een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17-jarige Rotterdammer. Dit gebeurde in een woning aan de Colijnstraat. De verdacht had zich via het balkon toegang verschaft tot de woning van zijn ex-vriendin. Eenmaal binnen ging hij op de vuist met haar nieuwe, 17-jarige vriend. Deze raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Gealarmeerde agenten kwamen bij de woning aan toen de vechtpartij nog aan de gang was. Toen zij aanbelden, kwam het slachtoffer onder het bloed naar buiten, gevolgd door de 27-jarige verdachte. Gezien het agressieve gedrag van de verdachte voelden zij zich genoodzaakt om peperspray tegen hem te gebruiken. De verdachte vluchtte hierop weg via dezelfde weg als hij heen gekomen was: via het balkon. Direct werd een zoekactie gestart naar de verdachte. Hij kon later die avond in een woning aan de Beinemastraat aangehouden worden. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de verdachte raakte gewond: hij brak zijn pols en voet en is na zijn aanhouding overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is daar verhoord en inmiddels in vrijheid gesteld.

MISHANDELING
DORDRECHT Dinsdagavond 24 mei is een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 20-jarige vriendin uit Breda. De man had zijn vriendin in de nacht van 20 op 21 mei mishandeld in een woning aan het Burgemeester Beelaertspark in Dordrecht. De vrouw deed hiervan aangifte. De man is na verhoor in verzekering gesteld.

WINKELDIEVEN
DORDRECHT Dinsdagmiddag 24 mei zijn drie mannen uit Litouwen (20, 21 en 22 jaar) aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De drie werden gevolgd door een beveiligingsmedewerker die de drie had gezien in winkels in de binnenstad en het vermoeden had dat de drie op strooptocht waren. De drie konden op de Grotekerksbuurt aangesproken worden door gealarmeerde politieagenten. De drie bleken diverse gestolen spullen in het bezit te hebben en werden aangehouden. Inmiddels zijn zij in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van de drie bij andere misdrijven.