1e persbericht van woensdag 25 mei 2005

Eindhoven 25-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Gezochte inbreker na achtervolging gepakt

Dinsdag rond 23.15 uur is in de Cor Gehrelslaan een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was met zijn auto na een achtervolging door de politie een bocht uitgevlogen en tegen een boom gebotst. Politieagenten zagen de man met zijn auto op de Achtseweg Zuid rijden. Uit politie-informatie bleek dat de auto niet verzekerd was. De bestuurder kreeg een stopteken maar ging er met hoge snelheid vandoor. Op de Oirschotsedijk en de Anthony Fokkerweg bereikte hij snelheden van boven de 180 km/u. In de Cor Gehrelslaan vloog de Eindhovenaar met zijn auto uit de bocht en botste tegen een boom. De man werd nog gezocht voor enkele inbraken in de regio. Het rijbewijs van de man was ongeldig verklaard. Hij is voor verder onderzoek overgedragen aan de recherche en op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Man en vrouw met heroïne opgepakt

De politie heeft dinsdag rond 17.15 uur op de Ruysdaelbaan een 39-jarige Eindhovenaar en een 34-jarige Helmondse opgepakt. De twee werden betrapt toen ze drugs gingen gebruiken. De man had vijf gram heroïne en een kleine hoeveelheid cocaïne in zijn bezit. De drugs zijn in beslag genomen en de twee zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Inbreker aangehouden

Na een achtervolging werd dinsdag rond 20.40 uur op de Meteoorstraat een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het inbreken in een auto op de Venuslaan kort voor zijn aanhouding. Getuigen zagen dit en alarmeerden de politie. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs van hardrijder in

Op de Professor Dr. Dorgelolaan zag de politie, rijdende in een videosurveillance-voertuig, woensdag rond 00.15 uur een 21-jarige automobilist uit Eindhoven met een snelheid van 100 km/u rijden. De man reed maar liefst 50 km/u te hard en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Roodlichtcontrole

Op de kruising Limburglaan Hastelweg Botenlaan is woensdag tussen 7.30 en 9.15 uur een roodlichtcontrole gehouden. In totaal werden twaalf bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Houtse Parallelweg zijn dinsdag tussen 15.20 en 18.20 uur 942 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 82 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 80 km/u.

Best: Ruim zestig bekeuringen bij verkeerscontrole

Op de Oirschotseweg, de Erica en de Hoofdstraat zijn dinsdag tussen 14.45 en 20.45 uur verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 66 bekeuringen uitgedeeld, waaronder 44 voor het niet dragen van de autogordel, 6 voor te hard rijden en 5 voor het niet handsfree bellen.

Nuenen: Inbraak speelgoedwinkel

Woensdag rond 2.50 uur is ingebroken bij een speelgoedwinkel aan de Parkstraat in Nuenen. De inbrekers braken een slot van de deur open en hebben een nog onbekend aantal computerspelletjes gestolen.

Nuenen: Kleding gestolen

Uit een winkel aan de Vincent van Goghstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote hoeveelheid kinderkleding gestolen. De dader kwam binnen door een raam te vernielen.