Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


25 mei 2005


Borculo - bankoverval


Vond er vanmorgen even voor openingstijd (09.00 uur) een overval plaats op een bank aan de Nieuwestraat. De overvallers sloegen met geweld een paneel aan de achterzijde van het gebouw in, waardoor zij naar binnen kwamen. Hier bedreigden zij het aanwezige bankpersoneel. Zonder buit hebben zij zeer snel het bankgebouw verlaten, waarna twee van hen op een donkere scooter richting het centrum vluchtten. De andere verdachte, een jongeman met een Y beige broek ging er lopen vandoor. De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart en voor het bankpersoneel is het Bureau Slachtofferhulp gewaarschuwd. De overvallers zouden drie jongemannen met getinte huidskleur zijn. De politie vraagt mensen die iets in verband met de overval kunnen melden contact op te nemen met 0900 - 8844.


Hengelo - Inbraak winkel


In een winkel aan de Spalstraat werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Dit gebeurde rond 03.20 uur. De etalageruit werd vernield en een LCD tv werd weggenomen. De eigenaar van de winkel werd wakker van glasgerinkel. Hij zag dat twee mannen de tv in een grijze auto (vermoedelijk een Mercedes) legden en vervolgens wegreden richting Ruurlo. De politie is een onderzoek gestart.


Winterswijk - Winkeldiefstal in vereniging


Agenten hebben dinsdagmiddag drie Polen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in vereniging. Rond 13.45 uur werd gemeld dat in een winkel aan de Ratumsestraat een man en een vrouw zich verdacht gedroegen. De politie ging direct op onderzoek uit en trof het duo alsmede een andere man aan bij een auto in de Tuinstraat. In de auto werd een geprepareerde tas aangetroffen met daarin een hoeveelheid nieuwe goederen, waaronder een broek en shirt afkomstig uit een winkel aan de Misterstraat. De drie Polen, 26, 19 en 22 jaar oud, werden in verband met het onderzoek in verzekering gesteld.


Aalten - Aanvallende buizerd


Vanaf het pinksterweekend tot nu werden in de omgeving van de Huiskermatedijk zeker 10 mensen aangevallen door een buizerd. Sommigen raakten zelfs licht gewond. Nadat er meerdere meldingen waren binnengekomen bij de politie, werd door Natuurmonumenten een onderzoek ingesteld. In het bos aan de Huiskermatedijk werd een nest van een buizerd aangetroffen. Omdat het natuurlijk gedrag is van moeder buizerd om haar kroost te beschermen, adviseert de politie wandelaars en fietsers een andere route te kiezen of goed op te letten.


Hengelo - Vrouw verdacht van meerdere winkeldiefstallen


Door de politie werd dinsdagmiddag een 57 jarige Borculose aangehouden. Ze wordt er van verdacht bij meerdere winkels in Hengelo en Vorden goederen weggenomen te hebben zonder te betalen. Ze werd betrapt bij een drogisterij in Hengelo en overgedragen aan de politie. De politie is een onderzoek gestart.


Eibergen - Visserijcontrole


Dinsdagavond werd door de politie samen met controleurs van de visverenigingen gecontroleerd bij de viswateren in Eibergen, Rekken, Neede, Lochem, Borculo en Ruurlo. Er werden 30 vissers gecontroleerd en daarvan zijn 9 vissers bekeurd voor het niet hebben van een sportvisakte of een vergunning van het Pootvisfonds van de Berkel en het vissen met meer dat 2 hengels. Er zullen dit seizoen meerdere controles gehouden worden.


EINDE BERICHTEN


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52---- --