SANTI BV
http://www.lonnys.info
Lonny Gerungan presenteert nieuw boek over de rijsttafel
De rijsttafel is een culinaire erfenis van het koloniale verleden van
Nederland en is in de loop der tijd een internationaal begrip
geworden. In zijn nieuwe boek Lonny.s Rijsttafel vertelt Lonny
Gerungan over de historie en het ontstaan van de rijsttafel. Hij legt
uit hoe een authentieke rijsttafel wordt samengesteld, welke gerechten
er dienen te worden geserveerd en welke de ideale combinaties vormen
voor een geslaagd rijsttafeldiner.
Ook vertelt Lonny Gerungan in zijn nieuwe boek over de mysteries
waarmee de rijsttafel wordt omgeven. Zo is het raadzaam om nooit met
dertien mensen van een rijsttafel te genieten, altijd een oneven
aantal gerechten te serveren en er ook altijd voor te zorgen dat er
zoveel eten wordt geserveerd dat er overblijft. Zo zijn er nog een
aantal regels en voorschriften waaraan men zich volgens het bijgeloof
in het voormalige Nederlans-Indie moet houden om niet het onheil af te
roepen.
Voor zijn boek Lonny.s Rijsttafel selecteerde Lonny Gerungan een
honderdtal gerechten uit de Indonesische en de Indische keuken,
waarbij hij rekening hield met de verkrijgbaarheid van de exotische
kruiden, specerijen en groenten in ons land.
De gerechten die Lonny Gerungan in zijn nieuwe boek voor het voetlicht
brengt zijn
Bovendien ook gemakkelijk te bereiden door de minder geoefende kok.
Lonny.s Rijsttafel is het negende boek van Lonny Gerungan sinds hij in
1997 bij de TROS zijn debuut maakte als televisiekok. Eind juni
verschijnt onder de titel .De Authentiek Indische Keuken. zijn tiende
boek. Dit is een standaardwerkwerk met ruim 300 recepten uit de eerste
fusionkeuken van ons land, die is ontstaan in de jaren waarin
Indonesie een kolonie van Nederland was.
Lonny.s Rijsttafel
Uitvoering: paperback, 160 pagina.s, geillustreerd
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Bestelnummer: isbn 90.5956.122.8
Consumentenprijs: . 14,90
Amsterdam, mei 2005
Informatie, interviews etc:
Santi BV, tel. 020 . 4118263
Email: info@lonnys.info
25 mei 05 14:01