FNV

Akkoorden bij Vopak Barging over cao en sociaal plan

Bij Vopak Barging Europe in Dordrecht zijn principeakkoorden gesloten over de overgang van de 120 werknemers naar de cao binnenvaart en een sociaal plan om de gevolgen van de verkoop van chemicaliƫntankers op te vangen. Daarmee is de helft van het aantal banen gemoeid. FNV Bondgenoten legt de akkoorden met een positief advies voor aan zijn leden. Zij zijn uitgenodigd voor vergaderingen op 1 en 8 juni.

Vopak wil een aantal schepen aan het personeel verkopen. "Het is natuurlijk nog maar de vraag of mensen dat aandurven", zegt vakbondsbestuurder Ruud Wennekes. "Maar we hebben de sociale gevolgen nu tenminste goed afgedekt."

Bij verkoop geldt het principe `man volgt schip'. Als dat na verkoop gebeurt ontvangt een werknemer een schadevergoeding. Voor de medewerkers zijn afspraken gemaakt over herplaatsing of bemiddeling naar ander werk.

Voor het personeel van Vopak Barging gaat volgens het principeakkoord met ingang van dit jaar de sector-cao voor de binnenvaart gelden. De extra's in de huidige cao bedragen gemiddeld 13,1 procent. Dit verschil zal per medewerker worden berekend en afgekocht.

Hieronder zijn de protocollen over de principeakkoorden en de uitnodiging voor de ledenvergaderingen op te halen. Attachments:
ledenvergaderingen vopak barging.doc
cao vopak barging.doc
sociaal plan Vopak Barging.doc