Politie Limburg-Zuid

Politie houdt twee jeugdigen aan voor reeks brandstichtingen

Maastricht 25-05-2005 - De politie heeft een 14- en een 17-jarige inwoner van Maastricht aangehouden in verband met meerdere brandstichtingen, die in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei 2005 werden gepleegd op en in de omgeving van het Fatimaplein in Maastricht.

De 17-jarige verdachte werd woensdagmorgen 18 mei 2005 thuis aangehouden. Deze aanhouding was het gevolg van signalementen die getuigen aan de politie doorgaven. Het onderzoek dat de districtsrecherche vervolgens instelde leidde tot de aanhouding van de 14-jarige verdachte.

De politie moest in de bewuste nacht tweemaal in actie komen voor brandmeldingen op het Fatimaplein en omgeving. Dat was omstreeks 03.00 uur en 05.00 uur. In totaal liepen vijf geparkeerde personenautos brandschade op, doordat zij in brand werden gestoken of schade opliepen omdat zij te dicht geparkeerd stonden bij een in brand gestoken auto. Verder werd er oud papier dat in de buurt kennelijk was buiten gezet om opgehaald te worden in brand gestoken. Dit gebeurde op enkele plaatsen op straat maar ook in een portiek van flat.

Verder hebben de verdachten nog een in de nacht van 7 op 8 mei 2005 gepleegde brandstichting van een aan de Madoerastraat geparkeerd staande personenauto bekend.

De door het tweetal aangerichte schade is aanzienlijk. Een totaal schadebedrag is echter nog niet bekend. Beide verdachten hebben bekend. De 17-jarige verdachte is inmiddels in bewaring gesteld. De 14 jarige verdachte zal a.s. vrijdag worden geleid voor de Rechter Commissaris te Maastricht.