Politie Limburg-Zuid

Datum : 24 mei 2005

Maastricht; politie houdt twee jeugdigen aan voor reeks brandstichtingen

De districtsrecherche van het politiedistrict Maastricht heeft een 14- en een 17-jarige inwoner van Maastricht aangehouden in verband met meerdere brandstichtingen, die in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei 2005 werden gepleegd op en in de omgeving van het Fatimaplein in Maastricht.

De 17-jarige verdachte werd woensdagmorgen 18 mei 2005 thuis aangehouden. Deze aanhouding was het gevolg van signalementen die getuigen aan de politie doorgaven. Het onderzoek dat de districtsrecherche vervolgens instelde leidde tot de aanhouding van de 14-jarige verdachte.

De politie moest in de bewuste nacht tweemaal in actie komen voor brandmeldingen op het Fatimaplein en omgeving. Dat was omstreeks 03.00 uur en 05.00 uur. In totaal liepen vijf geparkeerde personenauto's brandschade op, doordat zij in brand werden gestoken of schade opliepen omdat zij te dicht geparkeerd stonden bij een in brand gestoken auto. Verder werd er oud papier dat in de buurt kennelijk was buiten gezet om opgehaald te worden in brand gestoken. Dit gebeurde op enkele plaatsen op straat maar ook in een portiek van flat. Verder hebben de verdachten nog een in de nacht van 7 op 8 mei 2005 gepleegde brandstichting van een aan de Madoerastraat geparkeerd staande personenauto bekend.

De door het tweetal aangerichte schade is aanzienlijk. Een totaal schadebedrag is echter nog niet bekend.

Beide verdachten hebben bekend. De 17-jarige verdachte is inmiddels in bewaring gesteld. De 14 jarige verdachte zal a.s. vrijdag worden geleid voor de Rechter Commissaris te Maastricht

Maastricht; gewonden bij aanrijding

Dinsdagavond omstreeks 20.55 uur raakten een 18-jarige bestuurster van een bromfiets en haar 17-jarige duopassagiere gewond toen zij ter hoogte van de Via Regia de Nobellaan wilden oversteken en daarbij in botsing kwamen met een passerende personenauto. Beide gewonden, woonachtig in Maastricht, werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Beide slachtoffers droegen geen helm. Omdat de bromfiets een defecte rem had, zal hij aan een nader technisch onderzoek worden onderworpen.

Maastricht; politie houdt drugsdealer aan

Dinsdagavond omstreeks 18.30 uur heeft de politie op de Heukelommerweg in Maastricht een 45-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van het verkopen van harddrugs. Zowel in zijn auto als in zijn kleding troffen agenten in totaal 12 gram heroïne aan. Bij de man thuis vonden agenten ook nog eens 19 gram heroïne. Naast de drugs nam de politie ook een geldbedrag van bijna 1200 Euro in beslag.

De verdachte werd ingesloten

Geleen; nep Diddl-produkten op kermis in beslag genomen Dinsdagavond heeft de politie in samenwerking met de Stichting Namaakbestrijding (SNB) een onderzoek in gesteld bij twee kermisattracties op de kermis in Geleen in verband met de aanwezigheid van namaakproducten van het merk Diddl. Deze zouden als prijzen worden weggeven. Bij de eerste attractie deed men afstand van deze namaakproducten. Bij de tweede attractie liepen de gemoederen zodanig hoog op, dat het tot een confrontatie kwam tussen de politieagenten, diverse kermisexploitanten en bezoekers. In verband hiermee heeft de politie vanmorgen twee verdachten aangehouden. De politie stelt een onderzoek in en sluit niet uit dat er nog meer personen zullen worden aangehouden. Aanleiding voor de controle was een melding dat een medewerker van het bedrijf dat het alleenrecht heeft op de verkoop van Diddl produkten, constateerde dat er nep-produkten van Diddl op de kermis te krijgen waren.

De gemeente Sittard-Geleen heeft inmiddels besloten (bestuursdwang) dat de betrokken attractie vandaag gesloten blijft.

Maastricht; jongens aangehouden met namaakpistolen

Dinsdagavond omstreeks 18.40 uur heeft de politie in de omgeving van de Acht Zaligheden in Maastricht twee 13-jarige jongens van Maastricht aangehouden. Beide jongens hadden ieder een namaakvuurwapen bij zich. De een zei dat hij het zelf in België had gekocht, terwijl de ander het van zijn vader had gekregen. Deze had het wapen eveneens in België gekocht. De nepvuurwapens werden in beslag genomen. De jongens werden aan de ouders overgedragen.

Heerlen; drugsdealer slikt drugs in

Dinsdagmiddag omstreeks 15.45 uur heeft een 20-jarige drugsdealer uit Heerlen bij zijn aanhouding een onbekende hoeveelheid drugs ingeslikt. Bewakingspersoneel van het Coario Center waarschuwden de politie, nadat zij hadden gezien dat de Heerlenaar in het winkelcentrum had gedeald. Toen agenten de man aanspraken slikte hij waarschijnlijk de drugs die hij bij zich had in. Hierna wilde de man er vandoor gaan. Bij zijn aanhouding liep een van de agenten een gekneusde duim op.

De aangehouden Heerlenaar werd ingesloten.

Heerlen; verkoopster verjaagt overvaller

Dinsdagmiddag omstreeks 17.50 uur heeft een tot nu toe onbekende man een gewapende overval gepleegd op een kledingboetiek aan de Honigmanstraat in Heerlen. Vlak voor sluitingstijd kwam een negroïde man de zaak binnen en vroeg aan de 65-jarige verkoopster of een muntstuk van 2 Euro zou kunnen wisselen. Op het moment dat de vrouw hem het gewisselde geld wilde geven, haalde de man een groot mes te voorschijn, trok haar over de toonbank naar zich toe en zette het mes op haar keel. Hierbij riep hij dat hij geld wilde. Toen de vrouw te kennen gaf dat zij daar niets van wilde weten en er op zeker moment een kledingrek omviel, ging de overvaller er zonder buit vandoor. Hij rende vanaf de Honigmanstraat op zeker moment linksaf naar de Schinkelstraat. Bij de opsporing naar de overvaller onderzoekt de politie ook de beelden van het cameratoezicht.

De districtsrecherche van het District Heerlen is op zoek naar getuigen (0900 - 8844).

| |

Regiopolitie Limburg Zuid
| |

|Intern|www.politie.nl      |            |
|et  |communicatie@limburg-zuid.|Stafbureau Communicatie |
|Email |politie.nl        |            |
|   |0031 - 43 - 4006616    |            |
|Tel. |             |            |
---- --