Lankhorst Public Relations

Vanmiddag wordt de Enchantment of the Seas verlengd AMCA

Voor het eerst in Nederland

Vanmiddag wordt bij werf Keppel Verolme een cruiseschip verlengd.

Vanmiddag (dinsdag 24 mei) wordt bij Keppel Verolme (Botlek-gebied) tussen 16.00 en 19.00 uur het nieuwe middenstuk tussen het doorgezaagde cruiseschip geschoven. Gisterenavond is het voorste deel van het cruiseschip, de Enchantment of the Seas, 29 meter van het achterdek verwijderd. In dit gapende gat wordt vandaag een nieuw stuk cruiseschip geplaatst. Daarna begint de grote lasklus 2 x 700 meter lassen staat er voor de komende dagen op het programma.

Enchantment of the Seas is het derde schip van Royal Caribbean International dat wordt verlengd, De rederij heeft al ervaring met het verlengen van cruiseschepen: in 1978 had de Song of Norway de primeur. Dit schip werd toentertijd verlengd met 25 meter. In 1980 werd de Nordic Prince verlengd.
De werkzaamheden aan de Enchantment of the Seas vinden plaats in een het grootste droogdok van Nederland, en het is voor het eerst in de geschiedenis dat de verlenging van een cruiseschip in ons land op deze manier wordt uitgevoerd.

Aan de wandel op 60 meter boven de zee spiegel

Het nieuwe tussenstuk van de Enchantment of the Seas is 22,2 meter breed is en maar liefst elf dekken hoog. Naast 151 extra passagiershutten in dit extra stukje cruiseschip, wordt de vernieuwde Enchantment of the Seas voorzien van twee hangbruggen (suspension bridges ) die aan weerszijden van het zwembaddek worden gemonteerd. Vooral de bogen waaraan de bruggen hangen gemonteerd zijn, zijn technisch gezien een enorme uitdaging voor de rederij. Het ontwerp hiervoor is afkomstig van het Engelse ingenieursbedrijf Atkins, beroemd geworden vanwege hun ontwerp voor het hoogste hotel ter wereld (Burj al Arab in Dubai).

Deze (uitschuifbare) hangbruggen steken bijna 20 meter uit aan zowel stuur- als bakboord. Als de Enchantment of the Seas in de komende jaren door het Panamakanaal gaat bevaren, kunnen deze uitschuifbare bruggen door een vernuftig systeem naar binnen worden geschoven waardoor het schip tevens aan de criteria van het Panamakanaal voldoet. Nieuw zijn ook de eerste bungy jump trampolines op zee en de Splash met 64 water jets voor de kids.

Begin juli weer in de vaart

Begin juli worden in New York enkele feestelijke open dagen gehouden waarna de Enchantment op 7 juli aan haar eerste cruise naar Canada en New England beginnen.

Tijdens diverse cruises vanuit New York en Philadelphia worden de plaatsen Halifax, Boston, Bar Harbor, Martas Vinyard, Portland en Quebec City aangedaan

Meer info over de cruises die de Enchantment of the Seas gaat uitvoeren kunt u vinden op www.amca.nl