Ingezonden persbericht


Persbericht

UPS breidt vrachtmogelijkheden uit door overname overnite corp

ATLANTA, 25 mei 2005 - UPS (NYSE:UPS) en Overnite Corporation (NASDAQ: OVNT) kondigden een definitieve overeenkomst aan waarin UPS Overnite overneemt voor $43,25 per aandeel, of ongeveer $ 1,25 miljard contant.

De transactie stelt UPS in staat haar dienstenportfolio uit te breiden door een verscheidenheid van less-than-truckload LTL) en truckload (TL) diensten aan haar Noord-Amerikaanse klanten aan te bieden. Hierdoor klimt UPS op tot één van de belangrijkste LTL transportbedrijven in de VS. Dit komt al vijf maanden nadat het bedrijf haar luchtvrachtdiensten uitbreidde door de overname van Menlo Worldwide Forwarding.

Deze overname, die naar verwachting tijdens het derde kwartaal van 2005 zal worden afgesloten, is een contante geldtransactie die de goedkeuring van de bevoegde overheden en van de aandeelhouders van Overnite zal vereisen. De Raad van Bestuur van Overnite heeft de overeenkomst unaniem goedgekeurd en aan zijn aandeelhouders de goedkeuring geadviseerd.

Overnite, gevestigd in Richmond, VS, behaalde een netto inkomen van $ 63,3 miljoen in 2004 op een omzet van $ 1,65 miljard. Het bedrijf bedient meer dan 60.000 klanten in de LTL- en TL-segmenten en heeft vestigingen in de V.S., Canada, Mexico, Puerto Rico, Guam en de Amerikaanse Maagdeneilanden.

"Strategisch gezien is Overnite zeer compatibel met ons bedrijf," zegt Mike Eskew, Chairman en CEO van UPS. "Wij willen onze klanten de ruimste portfolio aanbieden van transport- en logistieke diensten, geleverd door één leverancier, en dit is een belangrijk onderdeel dat wij nodig hadden."

"Overnite is een succesvol, goed geleid bedrijf met uitstekende groeivooruitzichten, heeft een sterke cultuur en een werknemersbasis van wereldklasse die onze organisatie aanvult," vervolgt Eskew.

Verwacht wordt dat het managementteam van Overnite aan het roer blijft van het bedrijf.

"Dit is een spannende tijd voor Overnite, haar klanten en haar werknemers," voegt Leo Suggs toe, Chairman, CEO en President van Overnite. "Wij zijn blij dat UPS onze inzet met betrekking tot kwaliteit, onze brede nationale dekking en onze opgeleide en gemotiveerde werknemers erkent. Wij zijn overtuigd van onze bekwaamheid om UPS te helpen haar uiteenlopende dienstenportfolio aan haar klanten te verbreden."

Met de aanwinst van Overnite wordt UPS een top transportbedrijf voor wegvervoer met uitgebreide diensten dat klanten zal helpen gemakkelijker het verkeer van goederen, informatie en kapitaal te synchroniseren. De single-source oplossingen die door UPS worden aangeboden, omvatten nu ook een volledige reeks van zware vrachtdiensten via lucht, grond en zee.

Overnite Corp. is één van de belangrijkste less-than-truckload transportondernemingen van Amerika en bouwt op 70 jaar ervaring. Haar belangrijkste business unit, Overnite Transportation Company, is actief in alle 50 staten, Canada, Puerto Rico, Guam, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Mexico. De andere business unit, Motor Cargo, is een regionaal less-than-truckload transportbedrijf dat hoofdzakelijk het westen van de Verenigde Staten, Canada en Mexico bedient. Samen vormen zij één van de grootste less-than-truckload transportbedrijven in de Verenigde Staten met meer dan 200 dienstencentra en 14.200 werknemers.

UPS is de grootste pakketdienst ter wereld en is wereldwijd toonaangevend op het gebied van supply chain services. Het bedrijf biedt tal van mogelijkheden voor het synchroniseren van goederen, informatie en kapitaal. Het hoofdkantoor van UPS is gevestigd in Atlanta, VS, en het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan 200 landen en gebieden. De aandelen van UPS worden verhandeld op de New York Stock Exchange (UPS) en meer informatie over het bedrijf vindt u op www.ups.com.

# # #

Voor meer informatie kan u contact opnemen met:

Rose Teunissen, Edelman
Mailto:Rose.teunissen@edelman.com
023 554 2030