Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EIGENTIJDSE ONTMOETINGSPLEK BIJ EDEN HOTEL ZUTPHEN

TRENDY BRASSERIE 6 DIT WEEKEND GEOPEND IN ZUTPHEN

Zutphen, mei 2005. Afgelopen weekend hebben Floortje Dessing en de burgemeester van Zutphen aan het mooie 's Gravenhof - op nummer 6 - een trendy horecaspot geopend: Brasserie 6. Een eigentijdse ontmoetingsplek met een riant en sfeervol terras. De brasserie hoort bij het charmante Eden Hotel Zutphen, gelegen in het centrum van het historische Hanzestadje. Ter gelegenheid van de feestelijke opening heeft het hotel 6 goede doelen uit de omgeving een cheque overhandigd ter waarde van E 666,66 en zijn verschillende prijzen uitgereikt met als hoofdprijs een tropische reis.

Brasserie 6
De klassieke omgeving van Brasserie 6 contrasteert prachtig met de strakke en eigentijdse uitstraling van de brasserie. Luxe dinerstoelen, trendy tafels, kroonluchters met zwarte lampenkap en hoge ramen zorgen voor een moderne sfeer. Brasserie 6 is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 01.00 uur en biedt plaats aan maximaal 50 personen. De wisselende gerechten op de lunch- en terraskaart zijn te bestellen tot 18.00 uur. De keuken van de brasserie - tot 22:00 uur geopend - heeft daarnaast op de menukaart originele gerechten staan als roodbaars met pomodori- vinaigrette en in anijsbouillon gepocheerde peer met vanille tagliatelle als dessert.

Terras met verwarmde parasols
Brasserie 6 heeft een groot, zonnig terras, perfect geschikt voor de lunch of een drankje ook als het wat koeler wordt, want de riante zwarte parasols zijn verwarmd. Het terras heeft uitzicht op de oude verlichte voorgevel van het hotel aan de ene kant en de grote St. Walburgiskerk en het stadhuis aan de andere kant. Het terras is afgeschermd van de straat door twee hoge smeedijzeren poorten.

Hippe winkels en authentieke chocolaterie
De brasserie bevindt zich op een steenworp afstand van het winkelhart van Zutphen. Hier zijn bekende kledingwinkels, mooie interieurzaken, gezellige marktkraampjes en ambachtelijke bakkers en chocolaterieën te vinden. Naast bezienswaardigheden als de oude stadsmuren en musea, biedt Zutphen actieve kano-, fiets-, en wandelroutes door de prachtige natuur. Voor een meer romantisch uitje is er een tocht in een fluisterboot over de Berkel.

Kijk voor meer informatie over Brasserie 6 op www.brasserie6.nl. Bel voor reserveringen 0575 54 61 11.

Eden Hotel Zutphen - gevestigd in een monumentale pand 'Huize van de Kasteele' - is sinds juli 2003 aangesloten bij de Eden Hotel Group B.V. Het viersterren hotel beschikt over 71 comfortabele hotelkamers en 3 romantische suites, een serrerestaurant (Frans/Nederlands), de nieuwe Brasserie 6 voor lunch en diner en gewelvenbar/ lounge "De Gravin". Voor een zakelijke bijeenkomst, receptie, diner of ander feestelijk evenement zijn er twee stijlkamers uit de 17e eeuw; De Pauwenzaal met prachtige muurschilderingen en het Prentenkabinet verfraaid met prenten. Het hotel is gelegen aan het 's Gravenhof in Zutphen. Meer informatie over het Eden Hotel Zutphen is te vinden op www.edenhotelgroup.com.