Siemens

Persbericht

IND 0505.669 nl

Den Haag, woensdag 25 mei 2005

Siemens certificeert opnieuw drie Siemens Automation Solution Providers voor Process Automation

Als uitbreiding van het programma voor de Siemens Automation Solution Providers heeft Siemens Nederland aan EKB Industriële Automatisering B.V. te Beverwijk de PA (Process Automation)-kwalificatie toegekend. Deze solution provider is al langer met succes actief als partner van Siemens voor FA (Factory Automation). Daarnaast hebben HVL B.V. te Eindhoven en Wieringa Consultants en Engineers B.V. te Veendam de PA-kwalificatie voor Process Automation verworven.

Aan het toekennen van de kwalificaties is een opleidings- en trainingstraject voorafgegaan. Door examens hebben EKB, HVL en Wieringa hun bekwaamheid bewezen op het gebied van productie-automatisering en procesbeheersing. Iedere twee jaar dient een partner zijn kwalificatie opnieuw te bewijzen. Realisatie van een groot aantal automatiseringsoplossingen vindt plaats met Simatic- en PCS 7-componenten op basis van Totally Integrated Automation als platform voor industriële automatisering.

Wereldwijd hebben inmiddels enige honderden system integrators de kwalificatie van Certified Siemens Automation Solution Provider. Door het behalen van het Siemens-certificaat kwalificeren deze bedrijven zich als partners voor een deskundig advies, engineering, implementatie en de nazorg van projecten. In Nederland zijn inmiddels zeventien gecertificeerde solution providers actief. Alle partners leveren het volledige dienstenpakket voor de realisatie van automatiseringsoplossingen met Totally Integrated Automation.

Een trend bij industriële automatisering is het naar elkaar toe groeien van Factory Automation en Process Automation. Dat is begonnen bij het automatiseren van de upstream en de downstream in de procesindustrie. Deze trend zet door bij het automatiseren van installaties voor de voedings- en genotmiddelenindustrie. Een soortgelijke ontwikkeling is gaande in de waterwereld met zijn drinkwatervoorziening, de afvalwaterbehandeling en de beheersing van het oppervlaktewater. In de PCS 7-installaties is de veldtechniek volledig geïntegreerd, evenals het asset management. Deze ontwikkeling heeft er inmiddels toe geleid dat een Siemens Automation Solution Provider als de firma EKB die de kwalificatie voor Factory Automation eerder had verworven zich met succes is gaan bekwamen in de kwalificatie voor Process Automation. Dit bevestigt de ontwikkeling dat vooraanstaande system integrators zich als allround Certified Siemens Automation Solution Provider op de markt presenteren met zowel de PA- als de FA-kwalificatie.

EBK
De EKB-groep als onderdeel van de N.V. Twentse Kabel Holding heeft naast het hoofdkantoor te Beverwijk nog vestigingen te Leek en Leeuwarden. De groep richt zich op industriële en utilitaire projectconsultancy en realisatie van energiedistributie en energiemanagementsystemen. Daarnaast fabriceert EKB schakel- en besturingspanelen,
hoofd- en onderverdelers en luchtbehandelingskasten. In nauwe samenwerking met de klant worden op de engineeringsafdelingen functionele specificaties geschreven waarna het ontwerp en de realisatie plaatsvinden van plc-, scada-, pc- en mes-applicaties.

HVL
HVL is een onderdeel van TBI Techniek B.V. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Eindhoven ook vestigingen te Dordrecht, Nijmegen en Maastricht. HVL is actief in de voedings- en genotmiddelenindustrie, farmaceutische industrie, de fijnchemie en het milieu. HVL is een vooraanstaand bedrijf in de consultancywereld door een vooruitstrevende aanpak van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van automatisering in de procesindustrie.

Wieringa
Wieringa is een onderdeel van Vinci Energies Netherlands. Het bedrijf richt zich vanuit kantoren in Veendam, Deventer en Zwolle vooral op de geïntegreerde industriële projectoplossingen in Nederland. Wieringa is flexibel en vindingrijk in de projecten voor industriële bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, de chemische en de petrochemische industrie alsmede de energiesector. Specialiteit van Wieringa is de waterwereld.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Gert-Jan Regtuit,
Tel: (070) 333 3017, E-mail: gertjan.regtuit@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos,
Tel: (070) 333 2325, E-mail: bernard.bos@siemens.com Internet www.siemens.nl/persinfo