Barco


Succesvolle testvluchtcampagne voor Barco's cockpitdisplays in de Antonov AN-124-100M-150
KORTRIJK, BELGIË, 25 mei 2005 Barcos cockpitdisplay-oplossingen hebben uitstekend werk geleverd tijdens de succesvolle testvluchtcampagne van de recent vernieuwde AN-124-100M-150, het grootste civiele vrachtvliegtuig ter wereld. Barcos intelligente displays werden in de cockpit ingebouwd door de Russische systeemintegrator Kotlin-Novator uit Sint-Petersburg. De testvlucht-campagne volgt op een intensief moderniseringsprogramma, dat werd opgestart door onder meer Volga-Dnepr Group uit Moskou, de belangrijkste leverancier van diensten voor de AN-124-100 vliegtuigen. De resultaten van dit programma laten het vliegtuig vandaag toe overal ter wereld zonder beperkingen te vliegen.

Gedurende de testvluchtcampagne werden Barcos intelligente 6x8 inch diplays gebruikt als Horizontal Situation Displays in de pilotencockpit en in het navigatiestation van de AN-124-100M-150. Kotlin-Novator apprecieerde vooral Barcos modulaire open systeemarchitectuur, waarop de displays gebouwd werden en die het bedrijf toelieten hun eigen Flight Management System (FMS), radar en Terrain Awareness & Warning System (TAWS) software op de Barco displayplatformen te implementeren. Kotlin-Novator waardeerde eveneens Barcos support gedurende de integratiefase en de vlotte samenwerking, die gebaseerd is op de succesvolle en langdurige relatie van de twee bedrijven.

Het AN-124-100M-150 moderniseringsprogramma dat aan de testvlucht campagne voorafging, omvatte een belangrijke cockpitvernieuwing met de meest hedendaagse navigatieapparatuur die beantwoordt aan de recentste Precision Area Navigation (P-RNAV) vereisten. Met Barcos intelligente navigatiedisplays, die de radar- en weerinformatie bovenop het vluchtplan van het nieuwe FMS van Kotlin-Novator laten zien, heeft Barco ertoe bijgedragen dat de AN-124-100M-150 nu volledig tegemoetkomt aan de voorschriften van de International Civil Aviation Organization (ICAO) om in het volledige westerse civiele luchtruim te vliegen.

De AN-124-100M is het grootste vrachtvliegtuig ter wereld. Zijn uitstekende prestaties en unieke transportcapaciteiten werden aangetoond tijdens de langdurige commerciële activiteiten van de standaard AN-124-100 vliegtuigen en maken het nu mogelijk om 150 ton van de meest broze en breekbare vrachten in een gecontroleerde omgeving te vervoeren.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, België, levert visualisatie- en display-oplossingen voor professionele markten. Barco ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor grootschermvisualisatie, visualisatiesystemen voor levenskritische toepassingen en systemen voor visuele inspectie. Barco is wereldwijd actief en heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. Barco is genoteerd op Euronext Brussel en maakt deel uit van de Next 150-index (Euronext: BAR; Reuters: BARBt.BR; Bloomberg: BAR BB).

© Copyright 2005 Barco Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

Contacts

JP Tanghe
President Corporate Communication & Investors Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com