Gemeente Dordrecht


---

Ondernemers voor ondernemers

Wethouder van den Oever geeft officiële start Mentorproject Dordrecht voor startende ondernemers

Vincent Brinkhof

Wethouder Economische Zaken, Ferdinand van den Oever heeft gisterenavond de officiële kick-off gegeven voor het mentorproject Dordrecht voor (door)startende ondernemers. Tot eind 2006 kunnen (door)startende ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf een beroep doen op ervaren (ex)ondernemers en managers als tijdelijke mentoren. Dordrecht heeft veel startende ondernemers, jaarlijks starten er tussen de 350 en 500. Dordrecht staat hiermee binnen de top 10 van de grote steden in Nederland. Jonge startende ondernemers zijn goed voor de economische groei, voor de banengroei en ontwikkeling van de stad. De praktijk leert echter ook dat niet alle starters uitgroeien tot succesvolle ondernemingen. Om de kans op slagen te vergroten en te voorkomen dat ondernemers onnodig fouten maken of erger nog failliet gaan is het mentorproject in het leven geroepen.

Ondernemers voor ondernemers
Het mentorproject biedt (door)startende ondernemers een objectief en deskundig klankbord in de vorm van een mentor. Ervaren kennisdragers reiken jonge ondernemers de helpende hand op het terrein van marketing & verkoop, business planning en ontwikkeling, organisatie & management en automatisering Voor minder ervaren ondernemers, of ondernemers die aan de vooravond staan van een nieuwe uitdaging, is het een uitgelezen kans om te profiteren van de belangeloze bereidheid van ervaren mensen uit het bedrijfsleven die ondernemers uit het MKB met raad en daad terzijde willen staan.

Organisatie
Het mentorproject is een initiatief van de gemeente Dordrecht en de Kamer van Koophandel (dependance Dordrecht). Binnen de gemeente Dordrecht maakt het mentorproject onderdeel uit van het Programma Economie. Een onafhankelijk projectbureau is verantwoordelijk voor een zorgvuldige match tussen ondernemer en mentor.

Geïnteresseerd?
Om mee te kunnen doen moet een ondernemer gevestigd zijn in Dordrecht, een duidelijke reden kunnen aangeven waarom ondersteuning door een mentor gewenst is en openstaan voor advisering en begeleiding. Aan de hand van informatie uit een intakegesprek gaat de het projectbureau op zoek naar een geschikte mentor die, op basis van zijn kennis en ervaring, in de specifieke situatie van toegevoegde waarde is. De kosten bestaan uit een eenmalige bijdrage van EUR50,-, alleen te voldoen als de koppeling aan een mentor plaatsvindt.

Ondernemers die kennis en ervaring willen overdragen kunnen zich aanmelden bij het projectbureau. Voor meer informatie kunnen ondernemers contact opnemen met José Geubels of Joos van den Eerenbeemt van het projectbureau Mentorproject Dordrecht, tel: 010-4132177, mentorprojectdordrecht@kplusv.nl of kijk op www.dordrecht.nl/ondernemersloket.

Redactie
Linde de Jong
Communicatie

telefoon (078) 639 6575

email lw.de.jong@dordrecht.nl

Informatie
Gerrit Heetveld
Beleid
telefoon (078) 639 6744