Stadsdeel Zeeburg

De Kaartkluis

Vanwege het stijgende aantal getsolen gehandicaptenparkeerkaarten verkoopt stadsdeel Zeeburg sinds kort 'de Kaartkluis'.

Wat is de Kaartkluis?
De gehandicaptenparkeerkaart wordt in een houder met een transparant venster geplaatst. De houder is gemaakt van robuust staal en het transparante deel is van slagvast, onbreekbaar polycarbonaat. De kaart is hierdoor goed beschermd. Het geheel wordt door middel van een beugelslot en bijvoorbeeld een ketting aan het stuurwiel verankerd. Een andere mogelijkheid is de bevestiging van de Kaartkluis aan de boom van een aangepast stuurslot. Het geheel laat zich eenvoudig aan het stuurwiel bevestigen en vormt een ultieme beveiliging van voertuig en kaart. Het preventieve element is zeer hoog.

Beveiliging
De Kaartkluis is door de felle kleurstelling van de buitenzijde van het voertuig goed zichtbaar. Dieven die gaan voor een 'snelle kraak' zullen hier van af zien, zodra zij de diefstalvertragende beveiliging opmerken.

Het projectbureau voertuigcriminaliteit van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland ziet de Kaartkluis als een goede preventieve voorziening.

Waar koop ik de Kaartkluis?
Bureau Vergunningen in het Publiekscentrum van het stadsdeelkantoor verkoopt deze Kaartkluis. De variant met een penslot kost 52,50.

Voor een overzicht van de andere bevestigingsmogelijkheden en de bestelwijze daarvan, kijk dan verder op www.kaartkluis.nl.