Persberichten woensdag 25 mei

's-Hertogenbosch 25-05-2005

AANHOUDING NA SLAAN MET BIJL

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag is in de Meester Gepkensstraat een 32-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling van een 38-jarige plaatsgenoot. De verdachte vernielde een ruit van de woning van de 38-jarige man en bedreigde hem vervolgens met een bijl. Hierbij werd het slachtoffer in zijn arm geraakt. Omstanders konden de verdachte tegenhouden. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft de 32-jarige man aangehouden. De verdachte is voor nader onderzoek op het politiebureau inverzekeringgesteld. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

WONINGINBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Dinsdag is in een woning aan de Petellaarseweg een 35-jarige Bosschenaar aangehouden. Een zeer oplettende getuige zag dat de man de woning binnendrong en belde direct de politie. Met behulp van de getuige kon de politie de verdachte op de zolder van de woning op heterdaad aanhouden. De Bosschenaar is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

AANHOUDING NA MISHANDELING

Vlijmen
Dinsdagmiddag is in de Rembrandtstraat een 26-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden voor mishandeling van een 31-jarige plaatsgenote. De verdachte zou zojuist de 31-jarige vrouw in haar gezicht hebben geslagen en in haar been gebeten. De 26-jarige vrouw is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Schijndel Dinsdagmiddag is in de Mandersstraat een 13-jarige jongen in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van een 14-jarige plaatsgenoot. De verdachte zou op de Gemondseweg het slachtoffer meerdere malen op het gezicht hebben geslagen. De 13-jarige jongen is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau in Schijndel.

OPENSTAANDE BOETES

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag is in de Limietlaan een 41-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had voor 365 euro aan boetes openstaan. Hij is op het politiebureau ingesloten.

BEDREIGING MET MES

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond is op het Burgemeester Loeffplein een 34-jarige Bosschenaar aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man naar een andere man op een fiets rende en deze vervolgens aanviel. Hierbij dreigde hij met een mes. De verdachte had korte tijd daarvoor in de Hooge Steenweg geprobeerd de fiets van deze 45-jarige plaatsgenoot te stelen. De 34-jarige Bosschenaar is inverzekering gesteld.

POLITIE CONTROLEERT TRANSPORTEN

Vught/ Liempde-
De politie heeft dinsdag 27 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. De controle vond plaats op de A2 bij Liempde en op de N65 bij Vught. Politiemensen met extra kennis op het gebied van milieuwet- en regelgeving werkten samen met collegas van de AID. Bij de controle zijn twee CFK-bekeuringen uitgeschreven, omdat de keuringsdatum van de koelinstallatie in de vrachtwagens was verlopen. Tevens is er een proces-verbaal gemaakt omdat een vracht zand werd vervoerd, zonder dat er een schone-grond-verklaring was afgegeven. Deze verklaring geeft aan dat er schone, niet vervuilde grond van de ene naar de andere lokatie wordt vervoerd. De bekeuring hiervoor bedraagt circa 1000 euro. Tevens vindt er een politieonderzoek plaats naar de herkomst van de grond. De politie gaf een bestuurder van een andere vrachtwagen een waarschuwing voor overbelading van 500 kilogram.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Boxmeer -
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 36-jarige bestuurder uit Boxmeer aangehouden. De man reed met zijn auto op de Frans Halsstraat in Boxmeer toen de politie hem controleerde. De man had te diep in het glaasje gekeken en bleek ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg de man een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

KWAJONGENS GOOIEN VERKEERSBORDEN IN DE LAGE RAAM

Beers -
De politie heeft dinsdagmiddag twee jongens van 13 uit Beers betrapt op het losschroeven van twee verkeersborden langs het water aan de Millseweg te Beers. De jongens hadden de borden, twee rood-witte schrikhekken, vervolgens in het water van de Lage Raam gegooid. Deze schrikhekken waarschuwen bestuurders dat je niet zomaar de plomp in rijdt. De politie heeft de jongens de borden zelf uit het water laten vissen. Daarna hebben de jongens de borden ook zelf weer netjes vastgeschroefd. Via het HALT-traject komen de jongens in aanmerking voor een taakstraf.

VERDACHT VAN GRAFFITI SPUITEN

Oss -
Dinsdagmiddag kreeg de politie melding van het feit dat hangjeugd op de Twijnderweg in Oss overlast veroorzaakte en graffiti aan het spuiten was. Toen de politie ter plaatse kwam werd één van de jongens aangehouden omdat hij verdacht werd van vernieling middels het spuiten van graffiti. De 17-jarige jongen uit Lith had in de buddyseat van zijn scooter vijf spuitbussen verf, waarvan er eentje net gebruikt was. Na verhoor werd de verdachte weer in vrijheid gesteld omdat er niet genoeg bewijzen waren dat hij ook daadwerkelijk graffiti gespoten had.

POGING DIEFSTAL VAN GELD

Oss -
Gisterenmiddag heeft de politie een 22-jarige winkeldief uit Amsterdam aangehouden in een winkel aan de Heuvel in Oss. De Amsterdammer had zich via het magazijn achterin de winkel toegang verschaft tot de kantoorruimte en had daarbij een bordje verboden toegang genegeerd. De man stond gebogen over een bureau toen hij werd aangesproken door een medewerker van stadswacht. De Amsterdammer werd aangehouden voor poging diefstal en hij kreeg een ontzegging van toegang tot de winkel. Later bleek dat de Amsterdammer in een winkel aan de Heuvelstraat ook had geprobeerd te stelen. Hij had daar in de personeelsruimte tassen doorzocht. De Amsterdammer gaf toe op zoek te zijn naar geld wat hij uit de tassen wilde stelen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt, waarna hij werd heengezonden.

MINDERJARIGE WINKELDIVEGGE AANGEHOUDEN

Oss -
Dinsdagmiddag heeft de politie in een winkel aan de Kruisstraat in Oss een 12-jarig meisje uit dezelfde plaats aangehouden. Het meisje probeerde kunstnagels met bijbehorende lijm te stelen, maar werd dankzij het alarmsysteem betrapt toen zij via de detectiepoortjes de winkel wilde verlaten. Tevens bleek dat ze in een andere winkel aan de Walstraat in Oss sieraden had gestolen. Het meisje deed vrijwillig afstand van de gestolen goederen en zal via HALT een taakstraf krijgen voor de gepleegde winkeldiefstallen.

SNELHEIDSDUIVEL GEPAKT

Oss -
De politie heeft dinsdagavond bij een snelheidscontrole op de Dorpenweg in Ravenstein het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige bestuurder uit Velddriel. De man reed met een snelheid van 142 km/h waar slechts 80 km/h is toegestaan.

AUTO IN BESLAG GENOMEN VOOR RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

Veghel -
De politie heeft dinsdagavond de auto van een 32-jarige man uit Veghel in beslag genomen. De man reed zonder geldig rijbewijs op de Busselbundersweg. Zijn rijbewijs bleek reeds eerder door het CBR ongeldig te zijn verklaard. Op 21 mei reed de verdachte ook al zonder geldig rijbewijs. Toen werd hij gewaarschuwd door de politie dat bij een volgende keer zijn auto in beslag zou worden genomen.

SLACHTOFFER VAN DIEFSTAL MET GEWELD OVERLEDEN

Rosmalen-
Dinsdagavond is in het ziekenhuis een 48-jarige man uit Rosmalen overleden aan de verwondingen die hij opliep als gevolg van een mishandeling. Het slachtoffer werd op 13 mei 2005 omstreeks 10.30 uur ernstig gewond aangetroffen in de schuur bij zijn woning aan de Buskeshoeven te Rosmalen. Daders mishandelden het slachtoffer, die daarbij zeer ernstig gewond raakte. Zij namen goederen weg uit de woning alsmede een bromfiets uit de schuur. Het slachtoffer werd zwaar gewond achtergelaten in de schuur en een dag later pas door zijn broer gevonden. Woensdag 18 mei zijn in hun woningen in 's-Hertogenbosch twee mannen van 21 en 19 jaar aangehouden. De verdachten hebben bekend en zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang.

VERDACHTE WONINGINBRAAK RAMT POLITIEAUTO

Liempde/ s-Hertogenbosch-
In de nacht van dinsdag op woensdag is rond 01.30u bij een woninginbraak in een woning in de Kerkheiseweg in Liempde een witte Mercedesbus weggenomen met kenteken VT-RN-34. De bewoners hoorden de auto starten en zagen dat de bus wegreed in de richting van de A2. De man waarschuwde vervolgens direct de politie. Agenten troffen de bus op de kruising van de Vughterweg en de Isabellalaan in Vught en gaven de bestuurder een stopteken. De verdachten negeerden het stopteken, waarop de politie de achtervolging inzette. Op de parallelweg van de Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch maakt de bestuurder vaart om vervolgens hard te remmen met de bedoeling om de politiewagen te raken. De bestuurder rijdt vervolgens achteruit en ramt hierbij de politiewagen met daarin de twee agenten. De agent heeft met zijn vuurwapen enkele schoten gelost om de verdachten aan te houden en een einde te maken aan deze gevaarlijke en voor hen dreigende situatie. De verdachten weten te voet te ontkomen in de richting van een woonwijk in Deuteren. De politie heeft de omgeving afgezet en ter plaatse een sporenonderzoek verricht. De gestolen bus is inbeslaggenomen. De politie is dringend op zoek naar getuigen die verdachte personen of voertuigen hebben gezien in relatie tot de woninginbraak in Liempde of het incident in s-Hertogenbosch (0900-8844).

STALKER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
Woensdagochtend is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 58-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een plaatsgenote te hebben gestalkt middels het toesturen van post. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

VALS PASPOORT

s-Hertogenbosch
Woensdagochtend is in de Veemarktkade een 25-jarige man uit Dronten aangehouden. Na controle door de vreemdelingenpolitie bleek de man te beschikken over een vals paspoort. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.