Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Hoogeveen 25-05-2005

Controle zwaar vervoer
GIETEN - De politie heeft samen met de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) een controle gehouden op zwaar vervoer. Woensdagochtend werden vrachtwagens die reden op de N34 of N33 gecontroleerd op overbelading. Bureau Technische Verkeers Ondersteuning van de politie was aanwezig en assisteerde. Door twee motorrijders werden in totaal 19 combinaties van de weg gehaald. Twaalf keer werd er een proces-verbaal opgemaakt. Onder andere voor de volgende feiten: vier keer voor het overschrijden van de assenlast, drie keer voor overschrijding van treingewicht (max. 50 ton). Drie chauffeurs reden met een aanhanger, terwijl ze daar niet bevoegd toe zijn. Ook was er een vrachtwagen die een te lange lading had. Er is vijf keer een maatregel opgelegd waarbij de lading af of over geladen moest worden. Het IVW verzorgde de weging. (bps 05-143426)

Politie ontdekt kwekerij
HOOGEVEEN De politie heeft woensdag in de Lavalstraat een professionele kwekerij voor hennepstekken aangetroffen. De politie heeft onderzoek ingesteld na een melding van het energiebedrijf over opvallend hoog energie verbruik. In het pand waren geen personen aanwezig. Wel werden er ongeveer 150 moederplanten aangetroffen en ongeveer 10.000 stekken. De apparatuur is in beslag genomen, de planten worden afgevoerd voor vernietiging. Door de politie wordt onderzoek ingesteld naar de eigenaar/gebruiker van het pand.

Rijden zonder helm heeft gevolgen
EMMEN De politie heeft twee jongemannen bekeurd voor het niet dragen van de helm terwijl ze op een scooter reden. En het bleef niet bij deze ene bekeuring. Uit controle op de Minister Kansstraat woensdagmiddag bleek dat de 16-jarige bestuurder van de scooter uit Ter Apel ook niet in het bezit is van een bromfietscertificaat, de brommer was niet verzekerd en de brommer had een vermogen dat de twee kilowatt overstijgt. De passagier van de scooterrijder (17 jaar Nieuw Weerdinge) kreeg alleen een bekeuring voor het niet dragen van de helm. De scooter staat nu achter het bureau van de politie. De bestuurder krijgt veertien dagen de tijd om aan te tonen dat zijn scooter verzekerd is, anders wordt de scooter definitief in beslag genomen. (bps 05-143426)

Politie houdt jongen aan wegens drugsbezit
ASSEN - De politie heeft een 17-jarige jongeman uit Assen in een woning aan de Kiepheugte aangehouden wegens het in bezit zijn van verdovende middelen. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt om wat voor soort drugs het gaat. (bps 05-142832)

Politie houdt verkeerscontrole
TYNAARLO - De politie heeft woensdagmorgen een verkeerscontrole gehouden in de omgeving van de Vriezerweg en op de N34 bij Zuidlaren. Er zijn processen-verbaal uitgeschreven voor het niet handsfree bellen (1x) in de auto met aanhangwagen en het overschrijden van een doorgetrokken streep met een motor (1x). (05-143397)

Dirk Neef verzorgt de voorlichting van 13.00 tot 19.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950. Dana Kragten is ook beschikbaar voor het beantwoorden van vragen over deze berichten 06-52 55 4218. Daarna neemt Ernest Zinsmeyer de dienst weer over tot donderdag middag 17.00 uur. Tel. 0592-361127 of 06-22 66 2875.