Politie Limburg-Noord

Tien tips na uitzending De Gouden Tip op 24 en 25 mei
Datum: 25-05-2005
Tijd bericht: 17:18
Plaats: Venlo/Maastricht
De uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1 televisie op dinsdag 24 en woensdag 25 mei, heeft tot nu toe negen tips opgeleverd in vier van de vijf behandelde zaken.

In de zaak van de inbraak in Kasteel Limbricht kwam een tip binnen waarin concreet de naam van de dader genoemd werd. Tegen deze persoon loopt tevens een ander onderzoek. De dader zal binnenkort worden aangehouden.

Ook kwamen 4 tips binnen op de zakkenrollerij en pinpasfraude te Brunssum. Die informatie had betrekking op de mogelijke identiteit van de vrouwen op de getoonde bewakingsbeelden. De recherche gaat deze tips in de komende dagen verder onderzoeken.

De tasjesroof en het tanken zonder te betalen leverde 1 tip op. Er meldde zich een man, die getuige is geweest van het tanken zonder te betalen. Uiteraard wordt ook deze tip verder onderzocht.

Op de beroving van de winkelier in Weert kwamen 3 tips binnen, waarbij meerdere namen werden genoemd door mensen, die meenden de dader op de compositietekening te herkennen. Deze tips zullen verder onderzocht worden door de recherche.

De geweldpleging in Helden leverde helaas geen tips op. Wel kwam er nog een tip binnen naar aanleiding van het aantreffen van de stoffelijke resten van de vermiste Samira van der Wall, die in september 2003 zoek raakte. De recherche gaat deze tip verder onderzoeken.

Alle zaken staan met de getoonde foto's op website www.degoudentip.tv. Ook zijn de zaken daar in beeld en geluid te downloaden. Mensen die nog informatie willen doorgeven kunnen dat via telefoonnummer 0900 -- 88 44 (lokaal tarief). De volgende uitzending van De Gouden Tip is op dinsdag 6 september.