Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (25/5)

OOSTERHOUT NB, 25 mei 2005

Twee mannen aangehouden na rijden onder invloed

WAALWIJK: De politie kreeg in de nacht van dinsdag 24 mei op woensdag 25 mei omstreeks 03.30 uur de melding dat er een dronken automobilist over de Midden-Brabantweg, komend uit de richting van Tilburg en gaand in de richting van Waalwijk reed. Ook zou de bestuurder door zijn rijgedrag een andere automobilist zodanig gehinderd hebben dat daardoor een gevaarlijke situatie ontstond. De bestuurder van de gehinderde auto, een 43-jarige inwoner van Tilburg, belde de politie en bleef achter het verdachte voertuig aanrijden. Het verdachte voertuig reed uiteindelijk naar het politiebureau in Waalwijk. Daar aangekomen bleken de twee inzittenden van de auto, Waalwijkers van 21 en 22 jaar oud, allebei onder invloed van alcohol te zijn. Het ademgehalte van de 21-jarige man bleek 515 ug/l te zijn en het ademgehalte van de 22-jarige man bleek 730 ug/l te zijn, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De twee deden het voorkomen alsof de 21-jarige man de bestuurder van de auto was geweest, terwijl de gehinderde man en zijn bijrijdster beiden verklaren dat de 22-jarige man de bestuurder was. Deze man heeft echter geen rijbewijs. De politie heeft de twee die nacht voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De man uit Tilburg heeft bovendien aangifte gedaan van poging doodslag.

Politie onderzoekt twee woninginbraken in Made

MADE: Op dinsdagmiddag 24 mei werd tussen 14.00 uur en 17.00 uur ingebroken in twee woningen van een appartementencomplex aan de Kerkstraat. De inbreker forceerde de toegangsdeur tot het complex en brak vervolgens de voordeuren van de bewuste woningen. Daarna doorzocht alle kasten en laden. In beide gevallen bestond de buit uit sieraden. De politie nam de aangiften op, stelde een buurtonderzoek in en laat de technische recherche een sporenonderzoek instellen.

Schennispleger in Waalwijk

WAALWIJK: De politie is op zoek naar een schennispleger. Op dinsdag 24 mei 2005, omstreeks 17.00 uur kreeg agenten de melding dat de exhibitionist actief was in een speeltuin aan de Meyerbeerstraat. Enkele minderjarige kinderen hadden gezien dat een jongeman zijn geslachtsdeel toonde. De respectievelijke ouders waarschuwden de politie. Aan de hand van het signalement speurt de politie momenteel naar de dader.

Bekeuringen bij verkeerscontrole

KAATSHEUVEL: De politie hield op woensdagmorgen 25 mei 2005 een verkeerscontrole op de Marktstraat. In totaal kregen elf automobilisten een bekeuring van 45,- voor het niet dragen van de autogordel. Drie automobilisten reden te snel en kregen een bekeuring voor te overschrijding van de maximum snelheid. Om dit vast te stellen gebruikte de agenten de zogenaamde LaserGun. Speerpunten waarop de politie de komende tijd extra toezicht blijft houden zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen.

Winkeldievegge aangehouden

OOSTERHOUT: Personeel van een schoenenwinkel in winkelcentrum Arendshof hield dinsdag 24 mei omstreeks 15.00 uur een 15-jarig meisje uit Oosterhout aan op verdenking van winkeldiefstal. Het meisje zou hebben geprobeerd twee paar schoenen weg te nemen, maar werd betrapt toen de alarmpoortjes afgingen. Ze is overgedragen aan de politie. Nadat ze een verklaring had afgelegd is ze omstreeks 17.00 uur weer op vrije voeten gesteld. Ze wordt doorverwezen naar Bureau Halt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer