easyJet

Tussentijdse resultaten voor de zes maanden t/m maart 2005 - PASSAGIERSGROEI 25%. BEHOUD VAN MARGES


* Inkomsten gestegen met 26% tot £553 miljoen met behoud van de winstmarge vóór belastingen en goodwill.

* Seizoensverlies vóór belastingen en goodwill £22 miljoen (2004: £19 miljoen). Gerapporteerd verlies vóór belastingen £31 miljoen (2004: £27 miljoen).

* Passagiersaantallen gestegen met 25% tot 13,5 miljoen. Lichte stijging in de beladingsgraad naar 83,8%.

* Totale opbrengst per passagier gestegen met 1,1%. De opbrengst per ASK is met 5% gedaald, wat een weerspiegeling is van de langere trajecten.

* De totale kosten per ASK zijn gedaald met 5%.
* Sterke groei van de geldmiddelen, waarbij de brutogeldmiddelen met £127 miljoen toenamen tot £637 miljoen.

* Evenwichtige groei van het netwerk naar 187 routes en 57 luchthavens, met 103 toestellen.

In een reactie op de resultaten en vooruitzichten verklaarde Ray Webster, Chief Executive:

"Deze prestaties komen overeen met de verwachtingen. In de afgelopen zes maanden is er veel bereikt - we hebben 25% meer passagiers vervoerd, 40 nieuwe routes ingevoerd en op 14 nieuwe luchthavens onze diensten geïntroduceerd. We hebben net ons 100e operationele vliegtuig in ontvangst genomen en onze 100 miljoenste passagier verwelkomd. Beide gebeurtenissen zijn mijlpalen in het 10e jaar van ons bestaan.

We hebben gestage vooruitgang geboekt op de kosten en wisten tot nu toe de impact van de hogere brandstofprijzen te beperken. Maar er is nog meer te doen; we streven naar evenwichtige groei door ons netwerk in Europa uit te breiden met behoud van onze marges. easyJet is een financieel sterk bedrijf en verkeert in een goede positie om van de mogelijkheden binnen de Europese luchtvaartmarkt te profiteren.

Op basis van de huidige vooruitzichten blijven de totale opbrengsten per stoel voor dit jaar tot september 2005 waarschijnlijk ongewijzigd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Bij de huidige brandstofprijzen en wisselkoersen verwachten we dat de gerapporteerde winst vóór belastingen lager zal zijn dan vorig jaar, maar in overeenstemming met de huidige verwachtingen."

© 1997-2004 easyJet airline company ltd. All rights reservedeasyJet.com beleid m.b.t. gebruik van de site | Privacybeleid