Ordina Beheer NV

Ordina rondt overname InfraDesign af

In aansluiting op de 16 maart 2005 aangekondigde intentieverklaring, maakt Ordina N.V. bekend dat zij vandaag de overname van 100% van de aandelen in Infra Design B.V. heeft afgerond.

Infra Design is opgericht in 1983 en heeft zich volledig gespecialiseerd in ICT-architecturen en -oplossingen voor banken en verzekeringsmaatschappijen. Meer in het bijzonder heeft Infra Design zich toegelegd op het hypothekendomein. Voor dit domein beschikt Infra Design over een specifieke toolset en applicatieproducten, die zowel op projectbasis bij klanten worden ingezet, als worden aangeboden in de rol van Application Service Provider. Belangrijke klanten van Infra Design zijn onder meer SNS Reaal Groep, ING Groep, MNF Bank, Direktbank en Friesland Bank. De acquisitie van Infra Design sluit uitstekend aan op de ambitie van Ordina om haar activiteiten op het gebied van Business Process Outsourcing uit te breiden naar het hypothekendomein.

Over 2004 realiseerde Infra Design een omzet van circa EUR 7,5 miljoen. Infra Design heeft circa 70 medewerkers in dienst. De resultaten van Infra Design zullen met ingang van 1 juni 2005 worden opgenomen in de geconsolideerde resultaten van Ordina N.V.

Over Ordina Ordina is met een omzet van EUR 383 miljoen in 2004 een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse en Belgische markt voor Informatie en Communicatie Technologie (ICT) en management consultancy. Wij profileren ons nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis willen wij waarde toevoegen aan de business van onze klanten. Wij zijn actief op de gebieden Business en Enterprise Solutions, System Integration & Development, Technical Automation, Netwerk- & Infrastructuur Consulting, Application Management en Business Process Outsourcing. Kennis en kunde voor branchespecifieke vraagstukken en oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade,Transport & Industry (TTI) en Energy, Telecom & Media (ETM). Ordina is opgericht in 1973 en telt circa 3.650 medewerkers. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.