Gemeente Eindhoven

25 mei 2005, no. 122

Gratis Energie Prestatie Advies bij aanschaf duurzame energievoorziening

Gemeente Eindhoven blijft ook dit jaar haar inwoners stimuleren om op energiekosten te besparen en duurzame energie toe te passen.Inwoners van Eindhoven krijgen fikse korting wanneer ze een Energie Prestatie Advies (EPA) laten uitvoeren. Bij aanschaf van een duurzame energievoorziening is het EPA zelfs geheel gratis.

Het EPA geeft een advies over de energiebesparende maatregelen en aanpassingen die aan de woning verricht kunnen worden om een beter wooncomfort en binnenmilieu te creëren. Daarnaast staat er informatie in over de mogelijkheden om duurzame energievoorzieningen in de woning toe te passen zoals een zonneboiler, zonnepaneel of waterpompboiler.

De kosten voor een EPA bedragen vijftig euro. De gemeente Eindhoven betaalt de overige kosten. Bij aanschaf van één van de duurzame energiemiddelen wordt de vijftig euro in mindering gebracht en is het advies dus geheel gratis. Naast deze korting zijn er ook subsidie mogelijkheden voor de aanschaf van duurzame energiemiddelen, honderdvijftig euro op een zonneboiler en warmtepompboiler en één euro per Wattpiek voor een zonnepaneel. Let wel het aantal EPA subsidies is beperkt.

Deze voorjaarsactie is speciaal gericht op huiseigenaren in Eindhoven met een woning gebouwd voor 1998.

Meer informatie is te lezen op www.klimaatbeleid.eindhoven.nl en te verkrijgen via de NRE, tel. 040-238 38 10 of e-mail info@nre.nl.

© 2005 Gemeente Eindhoven