Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 25 mei 2005

Politie houdt man aan wegens vals legitimatiebewijs

OSSENDRECHT: De politie heeft tijdens een controle Wet Arbeid Vreemdelingen een 36-jarige man van Somalische afkomst aangehouden. De man legitimeerde zich met een legitimatiebewijs dat niet van hem bleek te zijn. De politie heeft de man ingesloten en het legitimatiebewijs in beslag genomen.

Twee steekpartijen in centrum Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Een 35-jarige man is dinsdagavond omstreeks 23.00 uur, toen hij in de Kremerstraat liep, met een mes gestoken door een nog onbekende persoon. Deze persoon sprak het slachtoffer aan en vroeg hem de weg. Nadat het slachtoffer de weg gewezen had, vervolgde de dader zijn weg. Plotseling werd hij echter uit het niets aangevallen door de fietser. Hij probeerde het slachtoffer met een mes te steken, het slachtoffer verzette zich hevig. Nadat de aanval was mislukt ging de dader er als een haas vandoor. Het slachtoffer liep hierbij een steekwond in zijn been op en heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. De politie onderzoekt de zaak.

Later die avond, omstreeks 3.00 uur, is een 41-jarige man uit Bergen op Zoom neergestoken. De man liep op de Grote Markt toen hij twee voor hem onbekende mannen zag lopen. Zij riepen een opmerking naar de man en vervolgens werd hij aangevallen door één van de mannen. Hierbij is het slachtoffer is zijn rug gestoken met een scherp voorwerp. De mannen gingen er meteen vandoor. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.

Op grond van de signalementen vermoedt de politie dat er geen verband bestaat tussen de twee steekpartijen.

Politie houdt verdachte huiselijk geweld aan

BERGEN OP ZOOM Woensdagmiddag heeft een 40-jarige vrouw aangifte gedaan van zware mishandeling en poging tot doodslag. De politie heeft daarop haar partner, een 40-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. De man en vrouw zouden rond 13.00 uur ruzie hebben gekregen in de woning. Toen de vrouw met haar zoontje het huis verliet en met haar auto weg wilde gaan, is de man haar achternagekomen en heeft haar geschopt, geslagen en haar keel dichtgeknepen.

Politie houdt snelheidscontrole

BERGEN OP ZOOM: Woensdagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Guido Gezellelaan. Van de 520 passanten waren 30 personen in overtreding. Zij zullen een bekeuring ontvangen. De maximale toegestane snelheid bedraagt hier 50 km/u, de hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

Mishandeling op kermis Sprundel

SPRUNDEL: Dinsdagavond is een 14-jarig meisje uit Etten-Leur mishandeld door een groep meiden uit Roosendaal en Rucphen. Het slachtoffer heeft hierbij een gebroken neus en kneuzingen in het gezicht opgelopen. Aanleiding van het voorval was een woordenwisseling tussen het slachtoffer en een, voor het slachtoffer onbekend, 16-jarig meisje uit Roosendaal. De manier van kijken van het slachtoffer stond de 16-jarige verdachte niet aan. De woordenwisseling escaleerde in een handgemeen. Het slachtoffer is in het gezicht geslagen en er werd aan haar haren getrokken door drie meiden. De politie trof de drie meiden nog ter plaatse aan en nam ze mee naar het politiebureau. Ze zijn na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

Politie onderzoekt woninginbraak

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Gorterlaan. De daders zijn binnengekomen door een ruit in te slaan aan achterkant van de woning. Ze hebben de hele woning doorzocht en onder andere sieraden, een fotocamera en portemonnee meegenomen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Politie onderzoekt inbraak in school

ROOSENDAAL: In een school in de Fatimawijk is dinsdagavond ingebroken. De daders zijn binnengekomen door een raam te forceren. Ze hebben een laptop, fototoestel, mobiele telefoon en sleutels meegenomen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Poging diefstal auto

ROOSENDAAL: Maandagnacht is er in de Bosstraat geprobeerd om twee bedrijfsautos weg te nemen. Het hekwerk van het bedrijfsterrein, waar de autos geparkeerd stonden, werd vernield. Van beide autos werden de sloten vernield.

Diefstal tas

ROOSENDAAL: Een 65-jarige vrouw uit Roosendaal is dinsdagmiddag bestolen van haar handtas. Zij was aan het winkelen op de Nieuwe Markt, bij het afrekenen ontdekte de vrouw dat zij haar tas miste. De tas is weggenomen van het bagagerek van de wandelwagen. Naast haar tas mist de vrouw haar rijbewijs, identiteitskaart, paspoort en twee mobiele telefoons.

Twee veelplegers aangehouden bij winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag werd er door het personeel van een winkel in de Roselaar gemeld dat zij een winkeldief had aangehouden. Het bleek hier te gaan om een 30-jarige vrouw uit Roosendaal die, samen met een 32 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, spullen in een tas had geladen en zonder te betalen de winkel weer had verlaten. De man heeft in eerste instantie kunnen ontsnappen, maar is naar aanleiding van een duidelijk signalement later alsnog aangehouden door de politie. De man en vrouw staan bij de politie bekend als veelplegers. Zij zijn direct in verzekering gesteld en zullen bij de rechter hun verhaal mogen doen.

Politie houdt verkeerscontrole

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdag tussen 07.00 en 10.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Van Beethovenlaan, de Borchwerf en de rijksweg A58. Hierbij zijn de volgende overtredingen bekeurd:
- geen gordel 18 personen

- niet handsfree bellen 1 persoon

- geen rijbewijs kunnen tonen 2 personen

- negeren inhaalverbod vrachtwagen 1 persoon

- geen kenteken aanhanger kunnen tonen 1 persoon

- rijden zonder rijbewijs 1 persoon

- snelheidsovertreding 6 personen

Auteur: Manon Erkens