Gemeente Leiden

Wethouder opent struinroute in Polderpark Cronesteyn

Op woensdag 25 mei a.s., 15.00 uur, onthult wethouder Rogier van der Sande (Wijkbeheer) in Polderpark Cronesteyn de nieuwe informatieborden en opent hij officieel de struinroute. Aansluitend wordt het programma van de Dag van het Park, die op zondag 29 mei a.s. in tal van Leidse parken plaatsvindt, gepresenteerd.

De informatieborden en de struinroute vormen de afsluiting van een reeks vernieuwingen in Polderpark Cronesteyn. De afgelopen jaren zijn de recreatieve mogelijkheden van het park uitgebreid met verbeterde fietspaden -ook zeer geschikt voor skaters en skeeleraars- en met schelpenpaden voor wandelende bezoekers. Op de vernieuwde informatieborden staan de recreatieve mogelijkheden, waaronder ook een waterspeelplaats, een mini-camping en een struinroute, aangegeven. De struinroute loopt via trekpontjes, opstapjes over hekken en een nieuw bruggetje door de weilanden van het park en biedt zo een ander perspectief op de natuur in het park. Tijdens het broedseizoen, dat loopt van half maart tot half juli, is de route ingekort om de weidevogels niet te storen.

Presentatie programma Dag van het Park

Polderpark Cronesteyn is een van de acht Leidse stadsparken waar op zondag 29 mei a.s. de Dag van het Park wordt gevierd. In samenwerking met de ANWB worden in 27 steden, verdeeld over het land, allerlei gratis activiteiten in zo'n 100 parken georganiseerd. Leiden pakt groots uit met onder andere voorleessessies door Jan Wolkers in de Leidse Hout, bootje varen in het Ankerpark, klimmen in het Katoenpark, muzikale voorstellingen in Het Plantsoen en skaten in Cronesteyn. Op woensdag 25 mei a.s. wordt het programma gepresenteerd in bezoekerscentrum Het Reigersbos. Bovendien wordt dan bekend gemaakt hoe de officiële opening van de eerste landelijke Dag van het Park in Leiden eruit gaat zien.

Op www.leiden.nl/woonomgeving staat het programma per deelnemend park in Leiden.

Informatie voor pers
U bent van harte welkom in polderpark Cronesteyn bij de onthulling van de informatieborden, de opening van de struinroute en de presentatie van het programma. 15.00 uur Onthulling informatieborden, ingang Polderpark Cronesteyn vlakbij de waterplaats 15.05 uur Opening en wandeling struinroute
15.30 uur Aankomst bezoekerscentrum Het Reigersbos 15.45 uur Presentatie programma Dag van het Park
Een persmap met informatie over De dag van het Park is woensdag 25 mei beschikbaar. Logo: pag.2. Nadere informatie: Nicolet Jansen, afd. Communicatie, dienst Milieu en Beheer, tel. (071) 516 77 64.


-----------------------


---- --