Crucell N.V.

Published: 08:00 25.05.2005 GMT+2 /Source: Crucell N.V. /AEX: CRXL /ISIN: NL0000358562

Crucell en DSM tekenen PER.C6® licentieovereenkomst met Ferring Pharmaceuticals

Leiden/Sittard, 25 mei 2005 - Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL) en DSM Biologics hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een commerciële PER.C6® licentie hebben getekend met Ferring Pharmaceuticals. Deze licentieovereenkomst stelt Ferring in staat de PER.C6® cellijn te gebruiken op het gebied van gezondheid van de vrouw. Financiële gegevens zijn niet bekendgemaakt.

Over Crucell
Crucell N.V. is een biotechnologiebedrijf gericht op het ontwikkelen van vaccins en antistoffen voor de bestrijding van infectieziekten, waaronder Ebola, influenza, malaria, West-Nijl virus en hondsdolheid. Ontwikkelingsactiviteiten van het bedrijf zijn onder andere samenwerkingen met Sanofi Pasteur voor griepvaccins, de U.S. National Institutes of Health voor Ebola en malaria vaccins en GlaxoSmithKline (GSK), Walter Reed Army Institute of Research en New York University voor een malaria vaccin. Crucell's producten zijn gebaseerd op zijn innovatieve PER.C6® technologie, welke een veiligere, efficiëntere manier voor het produceren van biofarmaceutische producten mogelijk maakt. Crucell licenseert zijn PER.C6® technologie voornamelijk op niet-exclusieve basis aan de biofarmaceutische industrie. Licentiehouders en contractproducenten zijn onder andere DSM Biologics, GSK, Centocor/J&J en Merck & Co., Inc. Crucell is gevestigd in Leiden en staat genoteerd op Euronext en NASDAQ (tickersymbool CRXL). Meer informatie kunt u vinden op de website www.crucell.com.

Over DSM Biologics
DSM Biologics, een business unit van de business group DSM Pharmaceutical Products, is een van 's werelds toonaangevende contractproductiebedrijven van biopharmaceutische producten. Dit is de nieuwste generatie medicijnen, hoofdzakelijk op basis van natuurlijke moleculen en geproduceerd met behulp van celkweek. DSM Biologics staat bekend om zijn ervaring in het gebruik van een brede verscheidenheid aan celkweek systemen (bacteriologisch en dierlijk) en zijn expertise op het gebied van zuiveringstechnieken. De onderneming heeft een exclusieve licentie voor het gebruik van de efficiënt producerende PER.C6® menselijke cellijn als productieplatform voor recombinante eiwitten en monoklonale antistoffen. DSM Biologics, dat werd opgericht in 1986, heeft twee productielocaties, in Groningen (productiecapaciteit ongeveer 550 liter enzymen en 2.400 m2) en in Montreal, Quebec, Canada (productiecapaciteit ongeveer 6.000 liter enzymen en momenteel 6.500 m2). DSM Biologics is een joint venture van DSM en SGF, een industriële en financiële investeringsmaatschappij die in samenwerking met partners economische ontwikkelingsprojecten uitvoert, voornamelijk in de industriële sector. Deze projecten zijn in overeenstemming met de regels voor winstgevendheid die deel uitmaken van het economische ontwikkelingsbeleid van de regering van Québec. Bezoek voor meer informatie www.dsmbiologics.com.

This press release contains forward-looking statements that involve inherent risks and uncertainties. We have identified certain important factors that may cause actual results to differ materially from those contained in such forward-looking statements. For information relating to these factors please refer to our Form 20-F, as filed with the U.S. Securities and Exchange Commission on April 14, 2005, and the section entitled "Risk Factors". The company prepares its financial statements under generally accepted accounting principles in the United States.

Neem voor meer informatie contact op met:

Crucell N.V.
Harry Suykerbuyk
Director Investor Relations and Corporate Communications Tel. +31-(0)71-524 8718
h.suykerbuyk@crucell.com

DSM Biologics
Marcel Lubben
Business Manager Licensing
Tel. + 31 (0)46 47 73343
Fax. + 31 (0)46 47 73179
marcel-m.lubben@dsm.com