SF ALERT

SK Telecom neemt 20 % belang in SF Alert

PERSBERICHT

SK Telecom neemt 20 procent belang in SF Alert


-Zuid-Koreaanse multinational ziet in SF Alert de ideale Europese partner om haar oplossingen aan te bieden in Europa-

ZWOLLE, 25 mei 2005 - De Zuid-Koreaanse multinational SK Telecom (NYSE: SKM) neemt 20 procent belang in het Nederlandse bedrijf SF Alert. Dat hebben beide bedrijven vandaag bekend gemaakt. SK Telecom zal SF Alert tevens gaan ondersteunen bij het ontwikkelen van hoogwaardige oplossingen voor de Europese markt.

SF Alert is een nieuw opgericht bedrijf van Nederlandse origine dat zich richt op het op de markt brengen van technisch hoogwaardige veiligheidsoplossingen met behulp van de GSM- en de GPS technologie. De doelstelling is met behulp van 'state-of-the-art' technologie bij te dragen aan een betere leefomgeving en de veiligheid van zowel personen als bezittingen zeker te stellen.

Nu SK Telecom 20 procent belang in het bedrijf heeft genomen, zal zij SF Alert tevens gaan ondersteunen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Bovendien zal SF Alert bestaande SK Telecom (succes)formules gaan uitrollen naar de Europese markt.

SK Telecom ziet in SF Alert de ideale Europese partner om haar hoogwaardige oplossingen ook in Europa op de markt te brengen. Sang-Woon Kwon, Manager Technology Strategy Planning Division: 'SF Alert heeft voor ons alle ingrediënten in huis die wij zoeken in een partner. Het bedrijf is betrouwbaar, beschikt over de nodige kennis en heeft bovendien, net als wij, de drive om snel te groeien op de Europese markt. We zien daarom erg uit naar de samenwerking.'

Hans de Bruijn, CEO van SF Alert, is verheugd met het gestelde vertrouwen van SK Telecom. 'We zijn erg trots dat zo'n grote multinational met ons wil samenwerken. Het bevestigt ons gevoel dat we op de juiste weg zijn naar een succesvolle toekomst. Binnen SK Telecom is een enorme hoeveelheid kennis en ervaring aanwezig op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Ik verwacht dat wij daar zeker ons voordeel mee kunnen gaan doen.''

SF Alert verwacht nog dit jaar met twee verschillende producten op de Nederlandse markt te verschijnen. De eerste lancering staat gepland voor medio juni en betreft een veiligheidsoplossing die gericht is op kinderen tussen de vijf en de tien jaar. Na deze lanceringen zal SF Alert de betreffende producten eind dit jaar gaan uitrollen naar de Europese markt. De doelstelling is om binnen drie jaar dominant te zijn in Europa.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SK Telecom
SK Telecom, onderdeel van de SK Group, is de Zuid-Koreaanse marktleider op het gebied van telecommunicatie en met meer dan 19 miljoen abonnees tevens de grootste mobiele

provider van Korea. SK Telecom was het eerste bedrijf ter wereld dat de digitale CDMA draadloze service op de markt bracht en had tevens de wereldprimeur wat betreft de 2.5 generatie CDMA 2000 1X service en gesynchroniseerde IMT-2000 (de derde generatie CDMA 2000 1xEV-DO service). Daarbij was SK Telecom het eerste bedrijf dat succesvol een DMB satelliet wist te lanceren. Naast haar gebruikelijk services, houdt SK Telecom zich bezig met een breed scala aan geavanceerde multimedia services. Onder deze oplossingen bevinden zich NATE; een draadloze en geïntegreerde multi-Internet service, June; een hoogwaardige multimedia service en MONETA; een 'state of the art' financiële service.

Over SF Alert
SF Alert biedt technisch hoogwaardige veiligheidsoplossingen met behulp van de GSM- en de GPS technologie. Dankzij de 'state of the art' oplossingen van SF Alert is de consument in staat om op een makkelijke manier zowel mensen als bezittingen beter te beveiligen. Zo wordt een bijdrage geleverd aan een betere en veiligere leefomgeving. SF Alert richt zich op 21 landen binnen de Europese markt. Binnen drie jaar van nu (anno 2005) zullen in al deze landen oplossingen op de markt worden gebracht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

SF Alert
Martijn van Bree
Tel: (+31) 06-49116984
E-mail: mvanbree@sfalert.com

SK Telecom
Mr. Eunseok Han
Tel: 0082-11-8910746
E-mail: silver21@sktelecom.com

25 mei 05 07:00