Proximus


Proximus lanceert nieuwe diensten voor grote bedrijven, KMO'S en zelfstandigen

Drie vernieuwende diensten: Service Level Agreements, de Push E-mailoplossing Direct E-mail en Budget Manager. Brussel, 3 mei - Op de vakbeurs Telecom cITy die plaatsvindt van 10 tot 12 mei zal Proximus verschillende nieuwe diensten voor grote bedrijven, KMO's en zelfstandigen voorstellen.

Een Europese primeur voor de telecomsector zijn de Service Level Agreements die Proximus aanbiedt aan bedrijven zodat zij de kwaliteit van de geleverde diensten objectief kunnen beoordelen. Bezoekers zullen ook kunnen kennismaken met nieuwe mobiele oplossingen als Proximus Budget Manager waarmee bedrijven hun communicatiekosten beter kunnen beheersen. Proximus lanceert ook twee nieuwe Push E-mailoplossingen: Direct E-mail en BlackBerry Internet Services. Bovendien kunnen bedrijven die aan hun werknemers voordelige gsm-tarieven willen aanbieden nu gebruik maken van het Employee Benefit Programme.

De Proximus Mobile Business Solutions hebben tot doel het optimaliseren van de investeringen van bedrijven in de mobiele telefonie door het verhogen van de productiviteit, het controleren van de kosten of het genereren van nieuwe inkomsten. Naast deze drie reeds bestaande mobiele oplossingen voegt Proximus er een nieuwe bundel aan toe: Employee Benefits Programme, mobiele oplossingen specifiek gericht naar de Human Resources Managers zodat zij hun werknemers extra kunnen motiveren.

Service Level Agreement (SLA): Europese primeur voor de mobiele telecomwereld

Een SLA is een overeenkomst die Proximus met bedrijven afsluit en die het bedrijven mogelijk maakt de kwaliteit van de geleverde diensten objectief te beoordelen.

Op basis van de behoeften van het bedrijf, biedt Proximus gepersonaliseerde rapporten aan voor voice-communicatie en/of voor GPRS-toepassingen als Proximus Mobile Internet en Proximus Mobile Intranet. Het belangrijkste hierbij is dat de SLA's van Proximus geen betrekking hebben op het algemene netwerk, maar op de specifieke vereisten van een klant.

Met een Proximus-SLA wil Proximus de verantwoordelijkheden duidelijk in kaart brengen, conflicten vermijden, pro-actief kunnen handelen en bij mogelijke klachten meteen de oorzaken in kaart brengen.

Twee nieuwe Push E-mailoplossingen

Voor bedrijven of zelfstandigen die niet over een eigen mail server beschikken lanceert Proximus midden juni 2005 twee oplossingen: Direct E-mail en BlackBerry Internet Services.

Dankzij de 'push'-technologie ontvangt de klant zijn e-mail, net zoals een sms, automatisch in de inbox van zijn PDA of gsm, zodat hij onderweg even efficiënt kan werken als op kantoor.

Direct E-mail en BlackBerry Internet Services geven toegang tot internetgebaseerde e-mailaccounts via het POP3-protocol. Ook in het buitenland kan de klant van de push-technologie genieten en dit in 70 landen.

Direct E-mail

Met Direct E-mail biedt Proximus als enige mobiele operator in België een alternatief aan voor de BlackBerry-oplossing waarbij klanten ook op andere mobiele telefoons e-mail kunnen ontvangen zonder dat zij hun toestel dienen te synchroniseren.

Direct E-mail zal aanvankelijk gebruikt kunnen worden met de Nokia 6600, de Qtek 9090, Qtek S100, Qtek 2020 en de Sony Ericsson P910. Het aantal toestellen dat Direct E-mail ondersteunt zal stelselmatig uitgebreid worden.

BlackBerry Internet Services

Bedrijven die niet over een eigen BlackBerry-server beschikken, maar een mailaccount hebben bij een internet service provider kunnen gebruik maken van BlackBerry Internet Services. De klant kan kiezen uit meerdere BlackBerry-toestellen: de BlackBerry 7290, de BlackBerry 7730 of de BlackBerry 7100v.

Proximus Budget Manager

Begin juni 2005 lanceert Proximus deze flexibele oplossing om de kosten voor mobiele telefonie van een onderneming perfect te beheersen en te verminderen. Dankzij Proximus Budget Manager kan een bedrijf vanaf nu vooraf zijn tussenkomst in de factuur van zijn medewerker bepalen. Bedrijven kunnen een formule naar keuze samenstellen voor hun medewerkers en kunnen bepalen voor welk bedrag en voor welk type communicatie (bijvoorbeeld voor sms-, MMS en dataverkeer) het bedrijf al dan niet wil tussenkomen. Wat het bedrijf niet betaalt, wordt rechtstreeks aan de werknemer gefactureerd.

Vernieuwd Virtual ProxiNet (VPN)

Via een 'leased line' sluit Virtual ProxiNet het interne vaste telefoonnetwerk van een bedrijf aan op het Proximus-netwerk. De voordelen zijn onder meer interessante gesprekstarieven voor alle gesprekken van een mobiel naar een vast toestel en omgekeerd en een handig verkort nummer voor alle leden van het Virtual ProxiNet. Nieuw is dat het bedrijf naast de de persoonlijke en professionele oproepen nu ook de datacommunicatie van zijn medewerkers apart kan factureren, zowel in binnen- als buitenland.

Eurodata: goedkoper mobiel dataverkeer binnen Europa

Voor dataverbindingen via GPRS of UMTS binnen Europa voerde Proximus de optie Eurodata in. Tegen een vaste, maandelijkse abonnementsprijs van EUR 2,5 per SIM-kaart (excl. BTW) kunnen klanten aan een zeer gunstig tarief mobiel surfen, e-mails beheren of met hun Blackberry werken op de Vodafone-partnernetwerken in 17 Europese landen.

Nieuwe Vodafone Connect Card quadband-versie

Met de nieuwe quadband-versie van de Vodafone Mobile Connect-datakaart kan de klant via de vier standaardfrequenties voor GSM en GPRS communiceren: niet enkel via de 900 en 1800 MHz-frequentie, maar ook via de 850 en 1900 MHz-frequentie. Concreet betekent dit dat de gebruikers de datakaart nu ook in de VS, Canada en verschillende Latijns-Amerikaanse landen kunnen gebruiken om hun e-mail te beheren of toegang te hebben tot hun bedrijfsnetwerk.

Employee Phone Programme: eerste dienst in het kader van Employee Benefit Programme

Een eerste nieuwe dienst die Proximus aan bedrijven aanbiedt om de motivatie van hun werknemers te verhogen, is het Employee Phone Program. Daarmee kunnen bedrijven aan hun werknemers voordelige gsm-tarieven aanbieden. Werknemers kunnen kiezen uit een korting op het abonnement van ProxiFun of een korting op het belkrediet van ProxiTime of FreeStyle.

© Copyright 2005 Proximus. Alle rechten voorbehouden.