NOVA

25 mei 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Suriname
Het zijn parlementsvekiezingen, maar alle aandacht gaat uit naar de Surinaamse presidentskandidaten. Met name naar de omstreden ex-legerleider Desi Bouterse. NOVA ging vandaag naar het stembureau met aanhangers van de NDP van Bouterse. Een verslag vanuit Suriname.

De Zeepkist

Frits Bolkestein
Te gast in de studio Frits Bolkestein, eurocommissaris in ruste. Hij heeft een dagboek bijgehouden van zijn periode als eurocommissaris. Een gesprek over zijn boek, over zijn commissariaat van het Russische Menatep én over het referendum over de grondwet in Frankrijk - zondag aanstaande - en zijn rol daarin.

De Haag Vandaag: minister Verdonk biedt excuses aan Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie heeft woensdag verzekerd dat zij de Tweede Kamer niet bewust en opzettelijk verkeerde informatie heeft verstrekt. Dat gebeurde tot twee keer toe: in een debat over achtergelaten migrantenvrouwen en opnieuw in de brief die zij twee dagen later schreef om een en ander recht te zetten. Het betrof miscommunicatie tussen haar en haar ambtenaren.

Presentatie: Clairy Polak en Joost Karhof

(Onderwerpen onder voorbehoud)


NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.

WWW.NOVATV.NL

De NOVA Nieuwsbrief verschijnt iedere werkdag. Op de site vindt u meer informatie over deze nieuwsbrief.
Wilt u zich afmelden voor deze mailinglist? Klikhier. Wilt u zich aanmelden voor deze mailinglist? Klikhier.

Copyright: NOVA / NPS Internet © Nederlandse Programma Stichting