Politie Zaanstreek-waterland


PURMEREND, JULIANASTRAAT

Politie lost beroving op

Na een intensief rechercheonderzoek heeft de politie afgelopen dagen een 16-jarige jongen uit Oosthuizen, een 15-jarige uit Hoorn en twee jongens uit Purmerend van 15 en 18 jaar oud aangehouden die worden verdacht van een beroving. Eind maart werd in de Julianastraat een 18-jarige Purmerender beroofd van zijn portemonnee en mobiele telefoon. Eén van de daders hield de jongeman vast en de anderen namen de spullen weg. Alle verdachten hebben deze beroving bekend en zitten nog vast. De recherche onderzoekt of zij nog meer op hun kerfstok hebben. Mensen die op soortgelijke wijze slachtoffer zijn geworden van een beroving of een poging daartoe en zich nog niet bij de politie hebben gemeld worden verzocht alsnog aangifte te doen.

16:21 24-MEI-05
PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT

Vrouw gewond door aanrijding

Een 30-jarige vrouw uit Avenhorn is met buikklachten per ambulance naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding. De Avenhornse reed in haar brommobiel vanaf een uitrit de Van IJsendijkstraat op. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende personenauto die werd bestuurd door een 57-jarige man uit Purmerend. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding en de Purmerender krijgt een bekeuring omdat zijn auto niet verzekerd was. De brommobiel raakte door de aanrijding zwaar beschadigd.

16:53 24-MEI-05
BEEMSTER, ZUIDERWEG
Vrouw gewond na aanrijding
Een 54-jarige vrouw uit Zuidoostbeemster is met nekklachten opgenomen in het VU-ziekenhuis na een aanrijding met een boom. De bestuurster reed met haar personenauto over de Zuiderweg in Noordelijke richting toen zij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en aan de linkerkant tegen een boom reed. Door de aanrijding raakte de auto vermoedelijk total-loss en werd de boom geveld.

20:31 24-MEI-05
PURMEREND, KOEMARKT
Man aangehouden na slaan met helm
Een 34-jarige man uit Landsmeer is door de politie aangehouden als verdachte van mishandeling door te slaan met een motorhelm. Een 15-jarig meisje, een 19-jarige man en een even oude vrouw hebben aangifte bij de politie gedaan. De man zou met een motorhelm op de aangevers hebben ingeslagen waarbij meerdere malen op hoofden werd geslagen. Het meisje moest naar het ziekenhuis waar kneuzingen in de nek, oogkas en neus werden geconstateerd. De man en vrouw hadden slechts lichte verwondingen. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. Hij was tijdens het misdrijf onder invloed van alcohol. Omdat hij kort voor de mishandeling vermoedelijk ook een motorfiets had bestuurd moest de verdachte een blaasproef afleggen waarbij hij de maximum toelaatbare grens met meer dan 200 procent overschreed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

00:58 25-MEI-05
ZAANDAM, BURCHT
Inbreker aangehouden
De politie heeft een 28-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van inbraak in een winkel. Een bestuurder vertelde agenten tijdens een controle dat er personen bezig waren een parkeerautomaat open te breken. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de Zaandammer staande gehouden. Hij had gereedschap en een flinke hoeveelheid kleingeld bij zich waar hij geen verklaring voor had. De verdachte voldeed ook aan een signalement dat eerder op de avond was opgegeven van een man die zou hebben ingebroken bij een supermarkt aan het L.T. Roggeplein in Zaandam. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.
BEEMSTER
Drankrijder aangehouden na huiselijk geweld
Een 41-jarige man uit Beemster is dinsdagavond door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld. Na een melding dat een vrouw meerdere malen door de partner was geslagen troffen surveillerende agenten de verdachte rijdend in een auto aan op de Noordweg in Wormer. Bij een blaastest bleek dat het maximaal toelaatbare alcoholpercentage werd overschreden. De vrouw was gewond aan haar gezicht en de man is ingesloten.


---- --