Gemeente Alkemade


Eerste vragenlijst klanttevredenheidsonderzoek Alkemade en Jacobswoude uitgereikt

Woensdag 25 mei is door de burgemeesters van Alkemade en Jacobswoude, de heer Meerburg en mevrouw Wiebosch-Steeman, de eerste vragenlijst van het klanttevredenheidsonderzoek van Alkemade en Jacobswoude uitgereikt aan mevrouw Van der Mark uit Oude Wetering. Mevrouw Van der Mark kwam naar het gemeentehuis om iets op te halen en nam de enquête in ontvangst. Alkemade en Jacobswoude willen graag weten wat de inwoners - hun klanten - van de gemeentelijke dienstverlening vinden. Doen zij het snel, goed en volgens hun verwachtingen, geven zij voldoende informatie, betrekken zij ze genoeg bij het beleid, of zijn er zaken die volgens hen voor verbetering vatbaar zijn?

Om antwoord te krijgen op deze - en nog veel meer - vragen, laten beide gemeenten door Doc Advies uit Roelofarendsveen een klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren. De basis van dit onderzoek wordt gevormd door een schriftelijke enquête. De vragenlijsten van Alkemade en Jacobswoude zijn hetzelfde, maar wel toegespitst op de specifieke situatie van de beide gemeenten.

Manier van onderzoek
Het klanttevredenheidsonderzoek is op 24 mei toegestuurd aan 1250 inwoners van de gemeente Alkemade en 1050 van de gemeente Jacobswoude. Vanaf 25 mei krijgen de bezoekers van de gemeentehuizen gedurende een paar dagen een vragenlijst uitgereikt. Voor de inwoners van de gemeente Alkemade is het ook mogelijk om via deze website aan het onderzoek deel te nemen. De vragenlijst vindt u onder actueel - peiling - klanttevredenheid. Uiterlijk 15 juni 2005 dienen de ingevulde vragenlijsten te zijn geretourneerd.

Resultaten
Na de zomer zullen de beide gemeente van Doc Advies een tekstuele en cijfermatige rapportage ontvangen specifiek gericht op de eigen gemeente. Deze zal ook concrete aanbevelingen en een globaal stappenplan bevatten. De gemeente Rijnwoude laat tegelijk met Alkemade en Jacobswoude hetzelfde onderzoek uitvoeren. De resultaten van deze gemeente zal met die van Alkemade en Jacobswoude worden vergeleken, zodat we ook van elkaar kunnen leren.