Digitale Gemeente Houten

Gemeente neemt maatregelen tegen problemen Veerwagenweg

woensdag 25 mei 2005 - Door: Frank Magdelyns

De Houtense Brandweer heeft woensdag overleg gevoerd met de organisatie van de Avondvierdaagse om herhaling van de problemen van dinsdagavond te voorkomen.

Toen werd de Veerwagenweg door het massaal toegestroomde autoverkeer geblokkeerd en kon de Houtense brandweer niet uitrukken. Bij een calamiteit had dan de brandweer van Schalkwijk en Nieuwegein moeten uitrukken.

Volgens gemeentewoordvoerder J. Pater telt in geval van brand elke seconde. ,,Situaties als dinsdagavond, waarbij het voor vrijwilligers lastig was om bij de kazerne te komen, kun je missen als kiespijn. De uitruktijd wordt er immers door vertraagd.''

Woensdagavond heeft de gemeente aan weerszijden van de Veerwagenweg dranghekken geplaatst om parkeren langs de weg te voorkomen en zodoende de doorstroming van verkeer te bevorderen. Tevens is er een parkeerverbod ingevoerd.

Ook zijn verkeersregelaars van de vierdaagse-organisatie ingeschakeld die mensen verwijzen naar parkeergelegenheid op de Hefbrug en Tuibrug en is de politie extra alert deelt Pater mee.

Oproep organisatie Avondvierdaagse
De organisatie van de Avondvierdaagse bevestigt met de gemeente, brandweer en de politie over de verkeerssituatie in overleg te zijn geweest.

De organisatie roept alle deelnemers op om zich te houden aan de aanwijzingen voor wat betreft het stallen van fietsen en het opstellen van groepen.

Verder worden mensen die toch met de auto komen gevraagd deze te parkeren langs de bouwweg voorbij de afgezette parkeervakken, zodat ook Star Dance, de sauna en Bal-lorig bereikbaar blijven.

Belangstellenden voor het defilé van vrijdagavond worden verzocht uitsluitend langs de route plaats te nemen (Bernhardweg, Julianastraat, Plein, Burgemeester Wallerweg) en niet naar het terrein aan de Hefbrug te komen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).