Gemeente Assen


Informatiebijeenkomst over Kloostergaarde

25 mei 2005

Op maandag 30 mei om 19.30 uur wordt in Hotel Van der Valk aan de Balkenweg een informatieavond gehouden over Kloostergaarde.

De gemeente Assen presenteert op deze avond het plan voor de nieuwste buurt van Kloosterveen: woningbouw Kloostergaarde. Er komen ongeveer 157 woningen, huur en koop. Hiermee wordt het laatste stukje van het bestemmingsplan Kloosterveen eerste fase, uitgewerkt.

U wordt deze avond geïnformeerd over de stedenbouwkundige opzet van Kloostergaarde, dat ligt ten noorden van Kloosterhage en ten westen van Kloosterstede. De buurt komt rondom het voorzieningencluster Kloostergaarde te liggen.

Het bijzondere is dat de woningen in zes clusters (kleine boomgaardjes van circa 25 woningen) zijn gegroepeerd. Iedere cluster krijgt z'n eigen uitstraling en kleurstelling. Rondom de woningen komt een deel van het public footpath te liggen dat aansluit op het toekomstige pad langs Kloosterhage. Tussen de clusters komen ook groene ruimten die aansluiten op dat voetpad. Het plangebied wordt in de noordwestelijke hoek doorsneden door het public footpath dat via de voorzieningen en het Kloosterpark loopt. De woningen in deze hoek krijgen een afwijkende vorm en uitstraling om de bijzondere ligging te accentueren.

Het plangebied wordt net als Kloosterpark een bijzondere plek binnen Kloosterveen.

U bent van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.