Ingezonden persbericht


woensdag 25 mei 2005

voor onmiddellijke publicatie:

AMSTERDAM SEGWAY TOURS

Segwaytour nu ook in Amsterdam

In navolging van Parijs, nu ook in Amsterdam: de Segwaytour!

In een groep door de stad fietsen, dat kennen - en kunnen ­ de meeste toeristen in Amsterdam nu wel. Met de Segway is een tour weer écht leuk en origineel. Door het revolutionaire ontwerp en de extreme rijhouding is het het ideale transportmiddel voor drukke en smalle straatjes. Met de uit de Verenigde Staten afkomstige Segway trek je in Amsterdam gegarandeerd veel bekijks deze zomer!

Over de Segway

Een Segway is een eenpersoons vervoermiddel dat met behulp van een computergestuurde gyroscoop (vliegwiel) die de berijder op natuurlijke wijze rechtop houdt. Het apparaat komt zonder enige moeite vooruit als je je gewicht verplaatst. Doodeenvoudig: naar voren bewegen als je naar voren wilt, naar achteren als je achteruit wilt. Voor het maken van een bocht draai je aan de onopvallende schakelaar in het handvat.

Tour varianten

Glide.cc verzorgt dagelijks twee tours. Overdag gaan er één tour van start die de deelnemers langs een aantal van de grootste historische hoogtepunten tussen Museumplein en Centraal Station leidt. De start is om 10.00 uur en het duurt ca. vier uur. Onderweg is tijd voor een korte lunchbreak bij een broodjeszaak bij het Waterlooplein (consumpties niet bij de prijs inbegrepen).

's Avonds is er de tour dwars door het nachtleven van Amsterdam, door trendy uitgaanswijken als De Pijp, de Jordaan en het Rembrandtsplein. De tour begint om 20.00 uur en eindigt ongeveer drie uur later.

Alle inschrijvers - groepen en individueel - verzamelen bij de Canal Company kiosk, aan het water ten Noorden van het Rijksmuseum. Hier gaat elke tour van start.

Voor de veiligheid zijn er altijd twee begeleiders en dient de bestuurder van de Segway een helm te dragen. Je moet minstens 16 jaar zijn en niet meer dan 100 kg te wegen.

Over Glide.cc

Reserveren kan direct bij Glide.cc óf via de recepties van de betere Amsterdamse hotels. De rit dient vooraf betaald te worden en iedere tour heeft een maximum van zeven rijders. Voor meer informatie over de inhoud van de tours kunt u terecht op onze website: http://glide.cc.

Wenst u beeldmateriaal of heeft u andere vragen, of wilt u reserveren, neem contact met ons op:

Glide.cc
Michael A. Olson
Tel: +31 (0)6 41 42 43 44
Of e-mail: Glide.cc@gmail.com