Politie Midden- en West Brabant

Wielrenner (49) komt om het leven bij verkeersongeval

BERGEN OP ZOOM, 25 mei 2005

Wielrenner (49) komt om het leven bij verkeersongeval

BERGEN OP ZOOM: Een 49-jarige man uit Steenbergen is woensdag overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval. Omstreeks 16.00 uur verliet de wielrenner een bedrijfsterrein, waarschijnlijk met de intentie de Ringersweg op te rijden. Vermoedelijk bemerkte hij pas op het laatste moment dat op de Ringersweg een personenauto naderde en heeft de wielrenner nog getracht sterk af te remmen, maar is hij daarbij met zijn racefiets over de kop geslagen en daardoor zelf voor de auto beland. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen.

De gealarmeerde hulpdiensten hebben direct de assistentie ingeroepen van de traumaheli, die de man ter plaatse nog heeft geopereerd in een ultieme poging zijn leven te redden. Nog voordat de man per helikopter kon worden overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is hij echter overleden.

De politie heeft de nabestaanden van het slachtoffer van de tragische gevolgen van het ongeval op de hoogte gesteld. Voor de opvang en begeleiding van de hevig geschrokken automobilist heeft de politie Slachtofferhulp ingeschakeld.

Auteur: Manon Ostendorf