3e persbericht van woensdag 25 mei 2005

Eindhoven 25-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief aangehouden

Op het 18 Septemberplein is woensdag om 16.30 uur een 38-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Een politieagente in burger zag dat de man het slot van een fiets openbrak en de fiets meenam. Hij werd aangehouden en in de cel gezet.

Eindhoven: Overval op kledingwinkel

Woensdag rond 17.00 uur hebben drie jongens van ongeveer 16 jaar oud een overval gepleegd op een kledingwinkel aan de Hastelweg. Zij bedreigden de werkneemster met een mes en eisten geld. Zij gingen er met enkele honderden euros en enkele broeken vandoor. De daders droegen donkere broeken en mutsen. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op.

Eindhoven: Attente automobilist houdt tasjesrover aan

Een 32-jarige Eindhovenaar heeft woensdag om 20.05 uur op de Visserstraat een 35-jarige Helmondse tasjesrover aangehouden. De verdachte had even daarvoor op de Bakkerstraat de tas uit de handen van een 56-jarige Eindhovense vrouw gerukt. De vrouw riep de hulp in van de 32-jarige Eindhovenaar die juist zijn auto aan de Kruisstraat had geparkeerd. De man aarzelde geen moment en reed achter de tasjesrover aan. Hij liet hem stoppen maar de man wilde er vandoor. Daarna werkte hij hem tegen de grond en hield hem vast tot de gewaarschuwde politie hem overnam. De dankbare vrouw kon haar tas weer in bezit nemen. Er was nog niets uit weggenomen. De verdachte is ingesloten.