Ingezonden persbericht
Prins Bernhard Cultuurfonds


Prins Bernhard Cultuurfonds voor Harrie Schenning

Arnhem, 7 februari 2005. De prijs Bokaal van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland 2005 is toegekend aan Harrie Schenning voor zijn niet-aflatende inzet voor de beeldende kunst in de Achterhoek. In het bijzonder is Huntenkunst, een manifestatie waar beeldende kunstenaars in contact komen met het publiek, uitgegroeid tot een festijn van internationale allure. De prijs van 5.000 euro en een speciaal voor hem ontworpen bokaal worden hem 27 mei 2005 uitgereikt tijdens de opening van de kunstbeurs Huntenkunst in de Houtkamphal te Doetinchem.

Harrie Schenning (1942) werkte als leerkracht basisonderwijs in Ulft en is beeldend kunstenaar. Hij heeft in 1979 het initiatief genomen voor de oprichting van de Oudheidkundige Vereniging Gendringen en stond later aan de wieg van de gemeentelijke monumentencomissie van Gendringen. Dertig jaar geleden was hij de initiator van Galerie bij de Boeken en in 1993 van Stichting Huntenkunst. Van deze laatste twee organisaties is Harrie Schenning momenteel voorzitter.

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft vooral veel waardering voor het feit dat de door Harrie Schenning opgezette culturele initiatieven van hoge kwaliteit en voor een breed publiek toegankelijk zijn.

In 1995 heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland een prijs ingesteld die elk oneven jaar wordt toegekend aan een persoon of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van cultuur of natuurbehoud in Gelderland. De prijs bestaat uit 5.000 euro en een bokaal. De bokaal wordt speciaal voor de winaar ontworpen door een gerenommeerde Gelderse kunstenaar. De bokaal voor Harrie Schenning wordt ontworpen door Eric Buijs uit Arnhem.

De prijs wordt overhandigd tijdens de opening van Huntenkunst op 27 mei in Doetinchem.