Digitale Gemeente Houten

Orchideeënshow Werkhoven

donderdag 28 april 2005 - Bron: P. Raadschelders

Op vrijdag 27 mei t/m zondag 29 mei is in tuincentrum Werkhoven een orchideeënshow, georganiseerd door Kring Utrecht van de Nederlandse Orchideeën Vereniging ter gelegenheid van haar 40-jarig bestaan. Ook andere kringen, kwekers en de botanische tuinen van Utrecht en Leiden nemen hieraan deel.

Er zullen dan ook heel bijzondere, bloeiende orchideeën te zien zijn die zelfs in de natuur steeds zeldzamer worden. U zult versteld staan van de aparte bloemvormen, kleuren en heerlijke geuren; maar pas op voor de stinkerds die naar aas ruiken. Op een boomstam groeien bromelia´s en tillandsia´s. In een vitrine vliegen vlinders rond! Boomvarens maken de tropische sfeer compleet. U kunt orchideeën kopen. Heeft u een plant waarmee u geen raad weet: deskundige leden staan paraat om u te adviseren. Gedurende de show speelt een groepje uit Houten didgeridoo. Toegang is GRATIS.

Tot onze vreugde zal de burgemeester van de gemeente Bunnik mw. H. van Rijnbach de Groot op vrijdagmiddag rond 16.00de show openen. Zij maakt bekend wie bij de keuring door de VKC met hun plant een prijs hebben gewonnen

Sinds 1965 zijn leden van kring Utrecht in de weer met orchideeën: op de vensterbank, in een kasje of ook buiten in de tuin. In een gezellige sfeer komen we 8 keer per jaar bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en planten te ruilen. Vaak is er ook een dialezing over orchideeën en de landen waarin ze groeien. Elk jaar is er een beginnerscursus en gaan we met de bus op excursie. Wilt u meer informatie over de activiteiten van de kring en het kweken van orchideeën: kijk op www.orchideeenkringutrecht.nl of vraag info telefonisch (030-2946178) of per mail: praad@tiscali.nl.

Gegevens:
Datum: vrijdag 27 t\m zondag 29 mei
Lokatie: Tuincentrum Werkhoven, Achterdijk 62 te Werkhoven (achter Bunnik)
Openingstijden: 9.00 17.30 (vrijdag tot 20.00; zondag vanaf 10.00)

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).