GlobalCerts SecureMail Gateway

Een appliance voor email security, volledig transparent voor de gebruiker

HOOFDDORP, 20050527 -- Steeds meer bedrijven en organisaties zien zich genoodzaakt om gebruik te maken van encrypted email zodat men zeker weet van wie de email afkomstig is en dat de email uitsluitend gelezen kan worden door degene voor wie het bestemd is. Ook dienen bedrijven en instellingen zich te conformeren aan diverse regelgeving op het gebied van medische gegevens (HIPAA), financiele gegevens (Sarbanes-Oxley en GBLA) en overheidsgegevens (PKI Overheid).


Vaak is het grote probleem het beheer van alle certificaten en de noodzaak om software te installeren op de verschillende werkstations. Tevens wil men zeker weten dat bijvoorbeeld alle uitgaande email van een encyptie sleutel wordt voorzien, ook de email naar een geadresseerde welke zelf geen certificaat bezit. Het beheer van de certificaten is vaak een extra belasting voor de organisatie en het netwerk beheer. Met de netwerk appliance van GlobalCerts worden al deze instellingen automatisch en centraal uitgevoerd.

De GlobalCerts email security oplossing is gebaseerd op een netwerk appliance: de GlobalCerts SecureMail Gateway. Deze appliance wordt geinstalleerd in het bedrijfsnetwerk en is geconfigureerd om de emails, welke naar en van het Internet komen, te encrypten en decrypten. Automatische encryptie en decryptie is een van de unieke mogelijkheden van de SecureMail Gateway.

Voor de automatische encryptie en decryptie, beheert de SecureMail Gateway X.509 PKI compatibel publieke sleutelcertificaten voor iedere email gebruiker. Encrypted boodschappen welke door SecureMail Gateway worden gegenereerd zijn compatibel met de bestaande S/MIME standaards. Indien de geadresseerde van een email zelf geen cryptografische software heeft en zelf ook geen SecureMail Gateway, dan kunnen zij toch secure email ontvangen van SecureMail Gateway gebruikers. De geadresseerde kan dan via een SSL-verbinding de email ophalen van de SecureMail Gateway met de SecureMessenger.

De GlobalCerts SecureMail Gateway beschermt de bedrijfsemail wanneer het meest kwetsbaar is: buiten het bedrijfs Intranet. Het is ontwikkeld om gebruik te blijven maken van de bestaande email infrastructuur, inclusief AntiSpam, AntiVirus, Content Filtering etc. Zeer belangrijk is de geintegreerde SecureMessenger, waarmee iedere email geadresseerde (zonder eigen certificaat) in de wereld met behulp van een eenvoudig Web-interface, secure email kan ontvangen.

Voor inlichtingen:
www.scos.nl
SCOS Software bv
tel. 023 5685615
info@scos.nl