Incassoregister onverwacht groot succes voor MKB

Cijfers na de eerste 6 maanden

AMSTERDAM, 20050527 -- Op de site www.incassoregister.nl kunnen advocaten, deurwaarders en incassobureaus, maar ook bedrijven zelf: - checken of een relatie open posten onbetaald heeft gelaten - open posten van de eigen relaties melden - een steunvordering zoeken voor een (concept) faillissementsaanvraag - een bestand met relaties laten matchen. Na de start van Incassoregister in november 2004 meldden zich direct honderden bedrijven aan. Door de successen die zij hiermee boekten zijn deze bedrijven erg tevreden, en melden nieuwe bedrijven zich in hoog tempo aan.


1. Naast de preventieve werking die van een aansluiting op Incassoregister.nl uitgaat, wordt in 2% van de gevallen waarin men tevoren een relatie checkt voorkomen dat men met wanbetalers in zee gaat.

2. Door hun relatiebestand te laten matchen met het incassoregister worden bedrijven in 3,5% van de gevallen gewaarschuwd voor problemen bij hun relaties.

3. Het aanmelden van wanbetalers levert veel betalingen op (nadat de wanbetaler een kennisgeving van het incassoregister heeft ontvangen).

4. De gevonden steunvorderingen, waarmee men een faillissementsaanvraag kan doen, leveren in 67% van de gevallen betaling op en in 19% een toezegging en/of betalingsregeling.

5. Tenslotte zorgt het plakken van stickers van Incassoregister.nl op facturen en aanmaningen binnen 3 maanden een 14% lager debiteurensaldo op.