Gemeente Leeuwarden

Stadhuis Stadhuis

Leeuwarden opent...

Bron: Gemeente Leeuwarden (15-03-2005) Het Stadhuis aan het Hofplein 38 opent op vrijdag 27 mei officieel haar deuren! Het openingsfestijn rondom het Stadhuis is onderdeel van een weekend vol festiviteiten dat van 27 tot en met 29 mei in Leeuwarden plaatsvindt.
Er wordt gestart met een bijzondere raadsvergadering voor genodigden, met muziek en achtergrondverhalen over de restauratie. Aansluitend wordt het stadhuis officieel geopend door een bijzondere prominente gast, gevolgd door een feestelijke receptie. Speciaal voor de inwoners van Leeuwarden is er een muzikaal avondprogramma. Op zaterdag 28 mei kunnen zij het stadhuis ook van binnen bewonderen, want dan opent het stadhuis haar deuren voor iedereen!

Het belooft een bijzonder weekend te worden, waarin muziek en gezellig samenzijn centraal staan.
In ditzelfde weekend staat namelijk het Straatfestival gepland en op zondag doet Leeuwarden mee aan de landelijke 'Dag van het Park', een initiatief van onder andere de ANWB. Vermoedelijk zal op deze dag ook de officiële ingebruikstelling plaatsvinden van de pas heringerichte Prinsentuin. Omdat er in dezelfde periode ook Kermis in het Centrum is, zal Leeuwarden het laatste weekend van mei naar verwachting veel extra bezoekers trekken.

Houd deze site in de gaten voor het laatste nieuws over dit bruisende weekend!