Gemeente Leeuwarden

7 april 2005

Leeuwarden opent Stadhuis

De restauratie van het Stadhuis is voltooid!

En dat vieren we met de inwoners van Leeuwarden in een weekend vol festiviteiten.

Op vrijdag 27 mei 2005 wordt het Stadhuis officieel geopend. s Avonds is er van 21.00 uur tot 24.00 uur een groots muziekfestival op drie podia op de pleinen rond het Stadhuis, uitgevoerd door Leeuwarder artiesten. Het wordt een feest van licht en geluid.

Op zaterdag 28 mei houdt de gemeente Leeuwarden vanaf 09.00 uur Open Huis in het Stadhuis voor alle belangstellenden. Er worden rondleidingen gegeven en er kan een kijkje genomen worden in de werkkamers van burgemeester en wethouders.

Het Stadhuis is een huis van de samenleving; er worden onderwerpen besproken en beslissingen genomen die betrekking hebben op alle inwoners van deze gemeente. Daarom wil de gemeente alle inwoners uitnodigen naar het Open Huis te komen.

Tijdens het Leeuwarden opent&-weekend zijn er vele activiteiten in de stad te beleven. De hele zaterdag staat in het teken van het Straatfestival, het Open Huis en de opening van de Leeuwarder Kermis op het Zaailand om 13.00 uur.

Zondag 29 mei is door de ANWB uitgeroepen tot landelijke Dag van Het Park. Voor de gemeente Leeuwarden aanleiding om de heringerichte Prinsentuin om 14.00 uur feestelijk te openen. In zeven andere parken in Leeuwarden worden allerlei festiviteiten georganiseerd.

Het Leeuwarden opent&-weekend geeft voldoende aanleiding om op Expeditie naar Leeuwarden te gaan. Kijk voor meer informatie op www.leeuwarden.nl.


----------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 - 233 4002.