Drenthe College


NK computertypen, 24-uurs marathon en een LAN party in Cicero

Vrijdag 27 mei (avond en nacht!) en zaterdag 28 mei bruist het in Cicero Kenniscentrum. Op de zaterdag vindt het NK computertypen plaats en op de vrijdag daaraan voorafgaand start om 17.00 uur een 24-uurs marathon tekstverwerken voor Nederlandse en internationale teams. Of dit nog niet genoeg is; op dezelfde vrijdagavond begint om 19.00 uur een non-stop LAN party van het ICT lyceum. Dat laatste spektakel eindigt zaterdag om 11.00 uur.

De organisatie van de 24-uurs marathon en de
secretariaatswerkzaamheden voor het NK liggen in handen van 10 eerstejaars directiesecretaresses / managementassistentes. Zij zorgen voor planning en uitvoering in het kader van de nieuwe onderwijskundige aanpak: competentiegericht leren en opleiden. De opleiding directiesecretariaat / managementassistent van het Drenthe College is door het ministerie van OCW aangewezen als één van de zes proeftuinen in Nederland. Feitelijk betekent dit dat de opleiding nu al ervaring met de nieuwe onderwijsaanpak mag opdoen tot de landelijke invoering in 2007. De 10 dames zijn ingedeeld in een aantal werkgroepjes: pers & publiciteit, entertainment & randprogramma, logistiek & programma NK, catering & overnachting. De werkgroepen staan onder leiding van een leerling in de functie van projectleider.

Aan de 24-uurs marathon nemen in ieder geval buitenlandse teams deel uit Duitsland en België en natuurlijk het Drenthe College zelf.

Iedereen die een opleiding machineschrijven / computertypen heeft genoten kan zich aanmelden voor het Nederlands kampioenschap via Cicero Kenniscentrum (tel. 0592 304 304).

De organiserende eerstejaars hopen op veel publiek en zorgen voor een fraai randprogramma met muziek, films, spelletjes etc.