Gemeente Delft

Kruising Zuidwal/Sebastiaansbrug afgesloten in Delft

De kruising van de Zuidwal met de Michiel de Ruyterweg (Sebastiaansbrug) en de Ezelsveldlaan wordt enkele dagen lang afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting gaat in op vrijdagavond 27 mei om 22.00 uur. Vanaf maandagochtend 30 mei om 6.00 uur is de kruising weer in gebruik.

De afsluiting op de Zuidwal komt voorbij de toegang tot de Zuidpoortgarage, die dus bereikbaar blijft. De Michiel de Ruyterweg wordt afgezet vanaf het kruispunt met het Mijnbouwplein, aan het begin van de Sebastiaansbrug. De derde en laatste afzetting komt op de Ezelsveldlaan, bij de aansluiting met de Kruisstraat.

De gemeente werkt al langer aan een nieuwe inrichting van de Zuidwal, bij het Zuidpoortcomplex. De vernieuwing van het kruispunt is de laatste grote ingreep die hier nodig is om de weg goed aan te sluiten op het vernieuwde deel van de zuidelijke binnenstad.

Tijdens de afsluiting wordt het bestaande wegdek opgebroken. De kruising krijgt vervolgens een nieuwe funderingslaag en er komt nieuw asfalt op de rijbanen. Door de beperkte ruimte op de kruising kan dit werk niet gefaseerd worden uitgevoerd. Daarom heeft de gemeente gekozen om de aanpassingen uit te voeren in één operatie. Om de verkeershinder in tijd te beperken gaat het werk aan de kruising ook 's avonds en 's nachts door.

Het werk houdt in dat het doorgaand verkeer tijdelijk geen gebruik kan maken van de belangrijke route via de Zuidwal. Doorgaand verkeer wordt omgeleid, via de noordelijke route rond de binnenstad (Van Miereveltlaan en Wateringsevest) en via de Kruithuisweg. Omleidingen staan met borden aangegeven. Connexxion laat de stadsbussen die gebruik maken van de Zuidwal tijdens de afsluiting andere routes rijden. Actuele informatie over omleidingen wordt gepubliceerd op www.connexxion.nl

Fietsers kunnen tijdens de afsluiting geen gebruik maken van de Sebastiaansbrug. Zij kunnen omrijden via de Hambrug of de Oostpoortbrug.

De binnenstad blijft bereikbaar voor al het bestemmingsverkeer. Verkeer vanuit de Irenetunnel kan vanaf de Zuidwal de Zuidpoortgarage bereiken en via de Asvest het centrum bereiken. Bestemmingsverkeer vanaf de Oostsingel kan gebruik maken van de toegang via de Koepoortbrug en de zuidelijke binnenstad bereiken via Burgwal en Kruisstraat. Ook deze routes staan met borden aangegeven.

Omwonenden moeten rekening houden met geluidshinder. Waar mogelijk zal de gemeente de overlast beperken. Werkzaamheden die geluidsoverlast kunnen geven worden zoveel mogelijk overdag en in de avonduren uitgevoerd. Bovendien zetten de uitvoerders materieel in dat geluidsarm is.