Gemeente Soest

Zomerschoon

Datum: 09/05/2005

Vrijdag 27 mei: tijd voor Zomerschoon
Schoolkinderen in Soest en Soesterberg steken handen uit de mouwen

Schoolkinderen van maar liefst 15 basisscholen binden in het kader van de actie Zomerschoon de strijd aan tegen zwerfvuil, ongezelligheid en hondenpoep.

In Soesterberg werken alle drie de basisscholen samen met de ijsvereniging, de winkeliers, de voetbalclub en natuurlijk het dorpbeheerteam . De kinderen van De Postiljon, de St. Carolus- en de Wethouder de Haanschool gaan allemaal zwerfvuil ruimen. Al het verzamelde vuil wordt, samen met de rommel die wordt opgeruimd door talloze dorpbewoners en spelertjes van de voetbalclub, vervoerd naar de Rademakersstraat. Daar vindt één dag later, op zaterdag 28 mei, een ludieke actie plaats. Een van de hoogtepunten is de onthulling van een door de schoolkinderen gemaakt levensgroot bord met de dringende oproep: 'Hou Soesterberg schoon'.

Hondenpoep
Bijna elk kind trapt er wel eens in. Hondenpoep. Het blijkt een van de grootste ergenissen van kinderen te zijn. Kinderen van basisschool De Buut en kinderen van de Van der Tuchtschool-Valeriaan hebben er genoeg van. Zij grijpen Zomerschoon aan om actie te voeren tegen hondenpoep.

De buurt opfleuren
Kinderen van De Egelantier willen de omgeving van de school vrolijker maken. Zonnebloemen zijn al voor gezaaid. Tijdens Zomerschoon worden ze geplant rondom de containers, die eind dit jaar voorgoed uit het straatbeeld verdwijnen. Dit jaar worden ze door de kinderen opgefleurd door er mooie zonnebloemen omheen te planten.
De kinderen knappen ook de picknicktafels op: daar worden gezellige kleedjes en kussentjes opgeschilderd.

Zorg voor andere bewoners
De kinderen van De Achtbaan gaan naast zwerfvuil ruimen ook de oudere bewoners uit Klaarwater blij maken. Senioren uit deze wijk kunnen op vrijdag 27 mei gratis hun bloembak laten vullen. De kinderen helpen met planten en eventueel met het naar boven sjouwen. De kinderen van groep 8 van deze basisschool gaan ook nog iets anders leuks doen: zij schilderen twee bankjes voor in het park op een fleurige manier. Zo kan iedereen, jong en oud, deze zomer weer heerlijk in het park zitten.

Zorg voor Landgoed Laag Hees
Kinderen uit de groepen 7 en 8 van basisschool De Driesprong grijpen Zomerschoon aan om Landgoed Laag Hees te ontdoen van zwerfvuil. De kinderen hebben dit landgoed al vaker bezocht en door nu in het landgeod aan het werk te gaan, hoopt de schoolleiding de betrokkenheid bij dit mooie stukje van Soest nog groter te maken. De Kinderen uit de lagere groepen gaan in de omgeving van de school de boel opknappen.

De Laserbergschool
Ook jongeren van De Laserbergschool werken mee aan Zomerschoon. Zij zaaiden alle eenjarigen voor, maakten voor De Buut , de van der Hucht-Valeriaan en het wijkbeheerteam van Overhees bordjes om hondenbaasjes op de regels voor honden te wijzen. Ook zijn deze jongeren nu druk in de weer met het maken van het grote Zomerschoonbord voor op het evenemententerrein in Soesterberg.

Krentenbollen en kindervlijt
Naast genoemde scholen doen ook de volgende scholen mee aan Zomerschoon. De Prins Willem Alexanderschool, de Van der Hucht-Libel, de wegwijzer, de Daniëlschool, de Prof. J. Waterinkschool, de Ludgerusschool en de Werveling.
De Van der Hucht-Libel bijt de spits af. Zij steken op vrijdag 20 mei de handen uit de mouwen, de andere scholen werken op vrijdag 27 mei aan een schonere, veiliger, gezelliger buurt.
Evenals vorige jaren trakteert bakkerij Do Schat alle kinderen die meedoen op een heerlijke krentenbol. En reken maar dat die ook dit jaar zullen smaken!

Meer weten?
Ook u kunt meedoen aan Zomerschoon. Bel (035) 609 38 18 of mail naar: zomerschoon@soest.nl

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer