Dienstenbond CNV

PGGM: voorstellenbrief nieuwe CAO
12-05-2005

Op 27 mei 2005 beginnen de onderhandelingen over een nieuwe CAO bij PGGM. Hieronder treft u de voorstellenbrief aan die wij ter stemming voorleggen aan onze leden. Zij kunnen voor het stemmen gebruik maken van het toegestuurde formulier. Wanneer er aanvullingen zijn, dan vernemen wij dat graag.

De belangrijkste punten zijn:

Looptijd
Wij stellen een looptijd van twaalf maanden voor.

Loonontwikkeling
Gedurende de CAO-onderhandelingen zullen wij onze looneis formuleren. Deze zal in ieder geval structureel van aard zijn.

Arbeid en Zorg
Op 1 januari 2005 is de nieuwe Wet Kinderopvang van kracht geworden. Wij willen toetsen hoe PGGM daar in de praktijk mee omgaat. Daarnaast vragen wij PGGM om een goede overgangsregeling voor ouders die er door de nieuwe wetgeving op achteruit gaan.

Preventie en reïntegratie
Hierbij willen wij komen tot goede afspraken rondom het ziekteverzuim. Met name de loondoorbetaling bij het tweede ziektejaar zal onderwerp van gesprek worden. Afspraken die daarover te maken zijn, moeten in het verlengde liggen van het Sociaal Akkoord.

Pensioen en levensloop
Wij willen met PGGM bespreken hoe wij omgaan met de veranderde wetgeving inzake prepensioen en levensloop.

Internationale collegialiteit
Wij willen dat PGGM een bedrag beschikbaar stelt voor internationale collegialiteit

Vragen?
Gedurende de onderhandelingen zullen wij u op de hoogte houden. Van PGGM hebben wij nog geen voorstellenbrief ontvangen. Wanneer wij deze ontvangen verneemt u dat per ommegaande.
Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op (035)6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl