Gemeente Geldermalsen

Informatieavond herontwikkeling voormalig Rabobankterrein Herman Kuijkstraat Geldermalsen

12 mei 2005 - De Rabobank in Geldermalsen heeft haar vestiging binnen dit dorp verhuisd van de Herman Kuijkstraat naar de Laan van Leeuwenstein. Voor het de herinrichting van het terrein waarop nu nog het oude kantoor staat en het naastgelegen parkeerterrein heeft een projectontwikkelaar een plan uitgewerkt. Dit plan omvat de sloop van het oude kantoor en de realisering van een tweetal appartementencomplexen voor in totaal 45 appartementen. De benodigde parkeerfaciliteiten voor de bewoners worden onder de beide complexen gerealiseerd.

Het gemeentebestuur start nu een officiële inspraakprocedure gebaseerd op de gemeentelijke inspraakverordening. Na afronding van deze procedure volgt de vereiste bestemmingsplanprocedure (artikel 19 Wet Ruimtelijke Ordening). Met ingang van vrijdag 27 mei a.s. ligt het schetsplan met bijbehorende stukken gedurende een periode van vier weken, tijdens openstellingtijden, voor een ieder ter inzage bij de vakbalie Bouwen & Wonen in het gemeentehuis. Binnen deze periode kunnen schriftelijke inspraakreacties worden toegezonden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Daarnaast kunnen direct omwonenden en andere geïnteresseerden mondeling reageren tijdens een inspraakavond die wordt georganiseerd op:

maandagavond 30 mei a.s. om 20.00 uur
in het gemeentehuis te Geldermalsen

De avond staat onder leiding van wethouder A.R. van Doorn. Een toelichting zal worden verzorgd door stedenbouwkundige de heer M. Brasem. Daarbij zal tevens worden ingegaan op het verdere verloop van de procedure. Informatie hierover zal te zijner tijd ook via deze informatierubriek en de gemeentelijke website worden verstrekt.