Gemeente Alkmaar


Nieuwe Schermerweg nog één keer dicht

Alkmaar, 19 mei 2005

Vrijdagavond 27 mei is de Nieuwe Schermerweg afgesloten van 19.00 tot
01.00 uur, en ook op zaterdag 28 en zondag 29 mei is de Nieuwe Schermerweg afgesloten. De bovenste laag asfalt wordt dat weekend op de Nieuwe Schermerweg van het kruispunt met de Dr. Scheijlaan tot en met het kruispunt met de Rijnstraat. Ook krijgt de weg nieuwe witte strepen en andere wegmarkeringen.

Tijdens de weekendafsluiting is de weg afgesloten voor al het verkeer, zowel van als naar het centrum van Alkmaar. Het Schermereiland is dan niet bereikbaar via de Eilandswal, omdat die ook wordt afgesloten. Alleen bestemmingsverkeer (maar geen vrachtauto's) kunnen in deze periode via de Schermerpoort het Schermereiland op. Gele borden langs de weg geven omrijroutes aan, voor auto's en fietsers. De omrijroutes zullen drukker zijn door al het gastverkeer.

Alle buslijnen worden in beide richtingen omgeleid via de Frieseweg, Zeswielen en Nollenweg. Lijn 10 en lijn 155 tijden een aangepaste route door Oudorp. Meer informatie staat op de haltepaal en is ook te vinden op www.ovr.nl. Bellen kan ook met 0900-9292.

Bij een slechtweervoorspelling gaat de afsluiting niet door.

Tot half juni worden nog enkele afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Als dat allemaal klaar is, is weer een omvangrijk deel van de route voor Bus-on-Line*) gereed. Ook de Bergerweg, het Spoorwegviaduct en Scharlo liggen al klaar voor Bus-on-Line. Vanaf 2007 heeft de regio Alkmaar een route waar de bus ongehinderd kan doorrijden, ook in de file en ook als het verkeer in de komende jaren toeneemt. De nieuwe busroute Bus-on-Line, loopt van de westelijke ring Alkmaar, via de Bergerweg, Stationsweg, Kanaalkade, Friesebrug, Randersdijk en de nieuwe Schermerweg naar de oostelijke ring Alkmaar, N242. Meer informatie vindt u www.bus-on-line.nl

19 mei 2005